Zorana Mihajlović: Zvezdo, hvala

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala je FK "Crvena zvezda" plasman u narednu fazu takmičenja u Ligi Evrope.

27
A- A A+

  Mihajlović, koja je na čelu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, zahvalila je klubu na učešću u zajedničkoj akciji povodom globalne kampanje "16 dana aktivizima protiv nasilja nad ženama".

"Transparentom na utakmici i porukom 'Stop nasilju nad ženama', prvim takvim na jednom fudbalskom stadionu, Srbiji je poslata snažna poruka podrške borbe protiv nasilja nad ženama. Hvala 'Crvenoj zvezdi' što se priključila ovoj kampanji, nadam se da će se i drugi naši klubovi priključiti zajedničkim akcijama na podizanju svesti za suzbijanje nasilja nad ženama", rekla je Mihajlović.

Umro navijač, pozlilo mu na Marakani!

Narandžasti transparent dugačak 17 metara s obeležjima Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i FK "Crvene zvezde" i porukom "Stop nasilju nad ženama" nalazio se na istočnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" tokom sinoćnje utakmice Lige Evrpe između Crvene zvezde i Kelna.

Narandžasta je zvanična boja kampanje "16 dana aktivizma" i simboliđe svetlu i optimističnu budućnost oslobođenu od nasilja nad ženama i devojčicama.

Kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" obeležava se svake godine od 25. novembra do 10. decembra, u više od 100 država sveta.

Povezano

Sve vesti