Kako da odaberete najbolje mesto u avionu

Autor:

Ako putujete biznis klasom, baš vas briga, ali ako je ekonomska vaša "mera"... Evo korisnih saveta.

6
A- A A+

Sedišta u avionu, ako nije reč o prvoj ili biznis klasi nisu baš otelotvorenje ideje o udobnosti. Ali, pošto lova množi i deli i u ovom slučaju, kao i u većini stvari u životu, većina putnika putovaće ekonomskom klasom.

Ali, evo nekoliko saveta stručnjaka za unutrašnji dizajn aviona koji će vam možda pomoći da u ekonomskoj klasi, takvoj kakva je, izaberete najbolja mesta.

Prednji deo aviona

Što vam je mesto bliže kokpitu, let će vam biti prijatniji. "Prednji deo kabine obično je udobniji, pošto se turbulencije tamo manje osećaju nego pri repu aviona", kaže za Ron Soret, a prenosi "Dejli mejl".

Krila održavaju stabilnost aviona, pa je svako sedište između kokpita i krila "pun pogodak" što se tiče izbegavanja neprijatnosti koje izazivaju turbulencije.

Taj deo aviona je istovremeno i najtiši. "Deo aviona bliži repu je bučniji, jače se čuju motori, a tamo su uglavnom i toaleti koji takođe stvaraju buku", objašnjava Soret.

Sedište u sredini je najnezgodnije

Mesta uz prozor i uz prolaz imaju svojih prednosti i mana. Ali, sedišta u sredini imaju samo loše strane.

Ako sedite bliže prolazu, možete malo da "pružite noge", možete do toaleta kad god vam dune, i ako vam nešto zatreba iz odeljka za ručni prtljag, s druge strane, ako vaši saputnici požele bilo šta od navedenog, moraćete da ustajete...

Ako sedite do prozora, možete da gledate oblake dok vam ne dosadi, a onda da se namestite da malo dremnete. Ali, ako vam se pripiški, moraćete da dižete sve redom, što može da bude neprijatno ako ljudi spavaju...

Kad sve to uzmete u obzir, jasno je da je sedište u sredini najgore. Nit možete da ustajete kad hoćete, nit možete da se naslonite negde da dremnete malo.

Mesto za noge

U zavisnosti od modela aviona i pozicije sedišta, za noge vam je na raspolaganju između 71 i 86 centimetara, ali neki prosek je 79 centimetara. Ipak, najviše mesta imaćete ako sedite u prvom redu ekonomske klase, piše "Dejli mejl".

Šta se tačno desi kad ptica naleti na avion

Oni imaju najbolji pogled na svetu (VIDEO)

Ovo (možda) niste znali o avionima

Povezano

Sve vesti