Keljmendijev sin ide u kućni zatvor

Autor:

Elvis Keljmendi (39), sin jednog od vođa najjačih albanskih kriminalnih klanova Nasera Keljmendija, zaključio je sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu sporazum o priznaju krivičnog dela.

4
A- A A+

Na osnovu toga je osuđen na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu od 70.000 dinara.

On je priznao da je pretio devojci i da je držao pištolj bez dozvole.

Prema sporazumu, Keljmendi je priznao da je izvršio dva krivčna dela - ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja, precizirala je za Tanjug portparol tužilaštva Aleksandra Djenadić.

Ovaj sporazum je već potvrdio sudija za prethodni postupak, Prvog osnovnog suda u Beogradu, dodala je Djenadić.

Za ova krivična dela, dodala je Đenadić, zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora, odnosno godinu dana zatvora za ugrožavanje sigurnosti. Keljmendi, inače, ranije nije bio osuđivan, što je jedna od olakšavajućih okolnosti u ovom slučaju.

Keljmendiju određen pritvor

Keljmendi se prvo teretio za krivično delo nasilje u porodici, ali je devojka, koja ga je prijavila policiji, u iskazu pred tužiocem navela da je nije tukao već da joj je samo pretio, pa je krivično delo prekvalifikovano na ugrožavanje sigurnosti.

Presudom na osnovu sporazuma, Keljmendiju je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja pištolja, koji je pronađen u njegovom stanu na Zvezdari.

Elvis Keljmendi je bio uhapšen 21. novembra nakon što ga je devojka prijavila za nasilje, a policija je u njegovom stanu pronašla pištolj u ilegalnom posedu i šest metaka.

Keljmendijev sin pretukao devojku u Beogradu?

Specijalno tužilaštvo Kosova tereti njegovog oca Nasera Keljmendija, za organizovani kriminal, ubistvo Ramiza Delalića i kupovinu, posedovanje, rasturanje i neovlašćenu prodaju raznih vrsta narkotika i u toku mu je suđenje.

Mediji pišu da se on smatra vođom jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu i da se godinama nalazi na "crnoj listi" SAD.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti