Ko u Srbiji ima stil za primer

Autor:

Pogledajte ko su u našoj zemlji ličnosti koje se izdvajaju svojim autentičnim i pozitivnim stavom prema životu i radu, kojetreba da budu uzor mladima I opštoj javnosti...

0
A- A A+
narodno pozorište publika Foto: MONDO, Stefan Stojanović

Tradicionalno, početko decembra, Modna agencija "Fabrika" organizuje izbor za Ličnosti životnog stila.

Ne, to nisu najbolje obučene osobe, najmodernije, niti bilo šta slično. To su pojedinci koji svojim načinom života i rada promovišu prave vrednosti: talenat, autentičnost, preduzimljivost, hrabrost, uspeh i istrajnost, velikodušnost, inovativnost... i na taj način doprinose našem društvu.

Evo ko je ove godine "pobedio":

MLADE LIČNOSTI ŽIVOTNOG STILA - predstava "Beton mahala"

Predstava "Beton mahala" - u kojoj igraju mladi glumci, u Zvezdara teatru, ali je punila sale i izazivala oduševljenje i širom regiona. Predstava je nastala kroz priče mladih Novopazaraca koji su želeli da govore o problemima svoje generacije, zabranama da se druže i vole mladi iz srpskih i muslimanskih porodica, otvarajući religijska, politička i druga društvena pitanja. Reditelji predstave su Bane Trifunović i Rifat Rifatović.

TIM ŽIVOTNOG STILA - organizacija "Lice ulice"

Ova organizacija postoji od 2010. godine i realizuje praktične programe direktne podrške marginalizovanim grupama. Program se realizuje putem više aktivnosti, ali, svakako, najvažnija i najvidljivija od njih je izdavanje magazina "Liceulice" , koje se može kupiti samo na ulici, direktno od prodavaca koji zarađuju pedeset procenata od svakog prodatog primerka. Kupujući Liceulice, kako u redakciji kažu "pomažete mnogima, ali čitajući ga pomažete sebi".

PORODICA ŽIVOTNOG STILA - porodica Ejdus

Glava ove porodice je Predrag - doajen srpskog glumišta i nekadašnji upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu. Novu etapu svog života, nakon penzionisanja, je u potpunosti posvetio porodici, supruzi Milici, arhitekti k scenografkinji, ćerki Vanji koja je krenula očevim stopama i uspešna je glumica, sinu Filipu koji se opredelio za akademsku karijeru, on je doktor političkih nauka, Profesor na fakultetu političkih nauka, kao i miljenici porodice, unuci Sani.

ŽENA ŽIVOTNOG STILA - Tamara Grujić

Ona je poznato TV lice koje donosi sreću i radost u porodice koje žive na rubu egzistencije. Autorka je dva popularna serijala na dve televizije – "Radne akacije" na TV Prvoj i "Sa Tamarom u akciji" na RTS-u.

MUŠKARAC ŽIVOTNOG STILA - Zoran Kesić

Popularni TV voditelj autor je emisije "24 sata", koja se emituje od 2013. godine. Osim ove nagrade, Kesić je dobitnik i nagrade "Stanislav Staša Marinković" za 2015. godinu.

LIČNOST ŽIVOTNOG STILA - Madlena Cepter

Profesorka književnosti, poslovna žena, mecena, kolekcionarka, izdavač, dobrotvorka, zadužbinarka… Osnivač je i vlasnica pozorišta Madlenianum. Osnovala je i finansira i privatni Muzej Cepter.

Kome biste vi dodelili ove nagrade? Pišite nam u komentarima...

Povezano

Sve vesti