MONDO/Agencije

Masovna tuča migranata, napali i policiju!

Dve grupe migranata potukle su se u prihvatnom centru u Obrenovcu, a napadnuta je i patrola policije koja je ušla da interveniše, javljaju beogradski mediji.

87
A- A A+


Prema nezvaničnim podacima, u centru (kasarni) je najpre izbila masovna tuča dve grupe migranata, a kada je policija došla da interveniše, oni su napali i policajce.

U Obrenovac su poslate i tri patrole interventne jedinice iz Beograda, a pred kasarnom su bili došli i pripadnici žandarmerije i hitna pomoć.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je na društvenim mrežama napisao da je do masovne tuče došlo u subotu oko 21.00 čas.

"Na licu mesta sam od 21h kada je prijavljena masovna ruča izmedju migranata. Jake snage policije su u kasarni kako bi vinovnike tuče procesuirali u skladu sa zakonom. Stanje u kasarni je mirno", napisao je prvo Čučković, a potom je obavestio sve da je kriza završena:

"Akcija završena, vinovnici sukoba u pratnji policije trajno napustili Obrenovac", naveo je Čučković.

Prema saznanjima "Blica" u migrantskom centru, tuča je inspirisana nacionalnom pripadnošću. "Takve tuče nisu retkost, ali ovoga puta policija je odlučila da oštrije reaguje", rekao je izvor lista.

U tuči nije bilo povređenih, saopštio je danas ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Srbije Zoran Đorđević.

On je novinarima u Beogradu rekao da se sukobila veća grupa migranata, da je policija intervenisala i da je situacija smirena.

Kako je naveo, jedan deo migranata koji su učestvovali u sukobu prebačen je u prihvatni centar u Preševu, a neki su prebačeni u druge prihvatne centre.

"Sada je sve pod kontrolom i nema nikakvih problema", rekao je Đorđević.

Tuča u centru Beograda (FOTO)

Incident u Beogradu, povređen migrant (FOTO)

Povezano

Sve vesti