• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog nje deca hitaju u pozorište! (FOTO, VIDEO)

 Tamara Sekulović
Autor Tamara Sekulović
Izvor mondo.rs

Razgovarali smo sa glumicom Brankicom Sebastijanović o pozorištu, značaju bajki i njenim glumačkim afinitetima...

U susret novogodišnjim praznicima, zvezde serije "Sinđelići" Brankica Sebastijanović i Luka Raco pripremili su predstavu "Ponoćna čarolija" koja je oduševila klince kada je premijerno izvedena 10. decembra u Dečijem kulturnom centru u Beogradu, a nakon ovoga kreće u "pohod" i na ostale gradove u Srbiji, među njima i Niš 22. decembra i Novi Sad 24. decembra.

Predstava "Ponoćna čarolija" donosi priču o devojčici Mini koja, uprkos svim problemima koji je sputavaju, pokušava da sa svojim drugarima iz odeljenja pripremi novogodišnju školsku priredbu. Ova savremena novogodišnja bajka nastala je po tekstu Jasminke Petrović, čija knjiga "Sve je u redu" je proglašena za najbolju dečiji knjigu u 2017. godini, a režiju komada "Ponoćna čarolija” potpisuje Vladan Đurković.

"Stampedo" tinejdžerki zbog Luke Raca! FOTO, VIDEO

MONDO je imao priliku da razgovara sa glavnom glumicom Brankicom Sebastijanović o samoj predstavi, značaju bajki i njenim glumačkim afinitetima...

Koliko se rad u pozorištu za tebe razlikuje od rada na snimanjima za TV i film i šta je to što ti preferiraš od ovoga?

"Kada radiš u pozorištu imaš više proba, pa samim tim i više vremena da spremiš svoju ulogu. Scena ti daje nešto što kamera ne može i obrnuto. Ne bih znala da kažem šta preferiram, to je više vezano za to kakva je uloga u pitanju."

Uzorna devojka koja voli da gleda Dnevnik

Klinci lude za "Sinđelićima", da li misliš da ćete zbog tih uloga i popularnosti koju ste Luka i ti stekli, moći zapravo da više oživite pozorište u njihovim životima kroz uloge koje ćete im tamo predstavljati?

"Pa, ja se nadam. Ako probudimo ljubav prema pozorištu barem kod jednog deteta na ovaj način i to je uspeh. Nekima će to biti motiv da prvi put uđu u pozorište i ja se nadam da će ga zavoleti. Jer, pozorište ume da bude podjednako zabavno kao i crtani filmovi."

Na koje sve načine smatraš da umetnici poput vas mogu da se spoje sa mlađim generacijama i približe im kulturu još više?

"Evo ovo je jedan način. Rad na edukativnim predstavama. Kad već imamo priliku da dopremo do njih mislim da smo dužni da barem deo svog stvaranja posvetimo njima. Ja sam svesna da određen broj dece prati ono što ja radim, zato se i trudim da pored ostalih uloga imam nešto što mogu i njima da ponudim. Takođe, potrebno je pronalaziti načine kako da ih upoznamo i kako da im približimo kvalitetnu književnost."

Predstava govori o problemima neprihvatanja od strane okruženja kod najmlađih - da li si i sama imala slična iskustva i koji je tvoj savet mališanima koji se u toj situaciji nađu?

"Nisam imala takvo iskustvo, a i nekako mi se čini da toga sad ima više. Mislim da deca ako osećaju tako nešto moraju sa nekim da pričaju o tome - sa roditeljima, drugarima, nastavnicima u koje imaju poverenje, ali jako je bitno da to izgovore da se ne bi povukla u sebe. Jer, to je sve prelazni period u njihovom životu i to će proći pa je potrebno potruditi se da taj period prođe što bezbolnije."

Bajke su nezaobilazan faktor novogodišnjih praznika: Zašto (i da li) misliš da su one neophodne današnjim generacijama - šta je to što im pružaju?

"Bajke razvijaju kreativnost i maštu kod dece. Bajke imaju pouku, u bajkama dobro pobeđuje. Bajke su sposobne da ugrade kod dece prave, plemenite vrednosti. Bajke nude heroje, veličaju ljubav.

Koliko se razlikuje dinamika između tebe i Luke kada glumite pred kamerama, a kakva vam je "koordinacija" na sceni?

"Brzo smo se snašli zajedno na sceni. Mi smo i u 'Sinđelićima' imali dosta zajedničkih scena, tako da smo već naučili kako takve scene rešavamo. Mislim da je i Luki zabavno kao i meni što radimo dečiju predstavu."

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Мутт

Добра бамбола

Nemanja

Da mi je da provedem makar jednu noć sa njom ili Nelom Kuburovic. Posle sutradan i da umrem ne bi mi bilo zao

GM - grobar

@Nemanja Slabo ceniš svoj život kad ga daješ za veče sa nekim, ma ko to bio.

SERIJE