Moderne žene padaju na...

Autor:

Jedva čekamo vaše komentare, kad OVO pročitate!

36
A- A A+

Žene 21. veka najviše "padaju" na muškarce koji imaju nežni lik, ali mišićavo telo, pokazalo je najnovije istraživanje, koje je sprovedeno na Univerziteta u Kvinslendu, u Australiji.

Istraživači su grupi od 160 žena pokazali fotografije muškaraca i pitali ih koji im je najprivlačniji. Ispostavilo se da moderne žene najviše privlače muškarci koji su snažni, mišićavi i visoki (barem 180 cm) ali koji imaju "baby face".

Osim mišića, kao važan faktor pokazala se i visina, ali ne u tolikoj meri kao snaga. Takođe, žene više privlače muškarci koji imaju tamniju boju kose.

Nijedna žena nije pokazala statistički značajnu naklonjenost muškarcima koji su fizički izgledali slabije, piše "Dejli mejl".

"Efekat visine i snage na atraktivnost može se objasniti podsvesnom željom žena da pored sebe imaju miuškarca koji je zdrav, jak, fizički sposoban", kažu istraživači i dodaju je isti slučaj i kod svih drugih sisara, ne samo kod ljudske vrste.

Jedno ranije istraživanje je pokazalo da je ženama važnije da muškarci imaju jak i razvijen torzo, nego noge, na primer.

Šta vi kažete na sve ovo? Pišite nam u komentarima...

Pročitajte i ovo:

Zašto je gospodin Prosečni bolji od Savršenog

On je onaj pravi

Ona je ona prava

Povezano

Sve vesti