Putin je danas imao pitanje za NJU (FOTO)

Autor:

Ruski predsednik Vladimir Putin odgovarao je na pitanja na 12. godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi. Evo šta je pred svima pitao kandidata za predsednika Rusije Kseniju Sobčak.

8
A- A A+
„Vi ste ovde kao novinarka ili ste prevarili i došli kao kandidat?", pitao je Putin Kseniju Sobčak.

Ona je postavila pitanje o lideru ruske opozicije Alekseju Navljnom.

„Želite li da po Rusiji trčkaraju Sakašviliju?“, pitao je on i dodao: "Nećemo dozvoliti da se ponovi ukrajinski scenario u Rusiji".

"S Trampom bih mogao na ti"

U pitanju je čuvena ruska televizijska voditeljka koja je najavila da će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima u Rusiji u martu.

Ona je ćerka Anatolija Sobčaka, reformističkog gradonačelnika Sankt Peterburga iz ranih 1990-ih.

Pridružila se protestima protiv Kremlja u Moskvi 2011. i 2012. ali je izbegavala da kritikuje predsednika Vladimira Putina koji je nekad radio kao zamenik njenog oca.Kada su se prvo pojavile glasine o tome da će Sobčakova da se kandiduje, opozicioni prvak Aleksej Navalni je upozorio da bi to moglo da ide na ruku Kremlja zato što bi njen ulazak u predsedničku trku podelio opoziciju.

NIJE TAČNO DA VLADAM SAM


Putin je na početku konferencije poručio da u Rusiji nema otvorenih nacionalnih pitanja, kao i da već ima predizborni program, prenosi "Sputnjik".

Ocenjuje i da je "Mit o ličnoj vlasti u Rusiji preuveličan i da ogromni posao vrši i Vlada.

On je rekao da Rusija treba da gleda u budućnost, kao i da su glavna pitanja za njegovu zemlju razvoj infrastrukture, obrazovanje i zdravstvena zaštita.

Ona će Putinu na crtu!? (FOTO, VIDEO)

 Za konferenciju se akreditovalo rekordnih 1.640 predstavnika medija.

Konferencija je trajala četiri sata.

Povezano

Sve vesti