Nije ni trudna, ni debela, već... (FOTO)

Autor:

Ako ne jedete puno i nemate problem sa viškom kilograma, a ipak ponekad izgledate kao u šestom mesecu trudnoće, niste sami. Čak i veoma fit bodibildere može da muči ekstremna nadutost.

5
A- A A+

Mišel Midlton je jutjuberka i bodibilderka koja ima više od 100.000 pratilaca na Instagramu. Kao što i pretpostavljate, ona je fit i mišićava, ali ponekad izgleda kao da je trudna.

Kada jede određenu hranu, u roku od samo nekoliko minuta, stomak joj se neverovatno naduje.

Mišel je odlučila da na svom Instagramu podeli fotografije na kojima je naduta, kako bi uverila ljude da čak i fit osobe imaju problem sa nadutošću nakon ića i pića.

"Povremeno postavljam fotografije na kojima sam naduta, ali neki se još uvek iznenađuju koliki mi je stomak tada. Da, nadujem se i to se dešava kada jedem određenu hranu. Otprilike znam zbog koje hrane izgledam ovako, ali ipak ponekad jedem", kaže ona.

Bodibilderka kaže da joj se stomak najčešće naduje posle jogurta, proteina u prahu, jabuka, krušaka, lubenice, brokolija, karfiola i špargle.

Ona dodaje da se pridržava specijalnog režima ishrane koji podrazumeva izbegavanje fermentisanih oligosaharida, di- i monosaharida, što je ishrana kakve se uglavnom pridržavaju osobe koje imaju sindrom iritabilnog creva ili neki drugi digestivni poremećaj.

To joj dosta pomaže, ali joj se stomak ponekad ipak naduje, a ona povremeno svesno jede hranu koja joj smeta iz prostog razloga zato što to želi.

Onima koji imaju ovakav problem, Mišel poručuju da se zbog toga ne nerviraju jer je nadutost prolazna.

Mnogi su joj na društvenim mrežama zahvalili što je prikazala realno stanje i što ih je utešila da se ne osećaju usamljeno u tom problemu.

BLOAT // I get bloated all the time . I pretty much know what foods are going to bloat me so it’s just a matter of if I care or not . I followed #fodmap in the past to figure out what works or doesn’t work for me and it helped immensely. That’s why I recommend girls who tend to get bloated to try a low Fodmap diet. So don’t freak out if your bloated. It’s only temporary and will go away. Some tips I have for if your feeling bloated is a) drink lots of water &/or hot tea b) clean up your diet & avoid foods that you don’t digest well c) get your sweat on . I always feel better after going to gym . Hopefully these tips help! A few of you have also asked about water weight/retention and when I feel like I’m holding onto extra water I make sure to drink more water (when your dehydrated your body will hold onto more water), eat cucumbers throughout the day (natural diuretic) or go sit in the dry sauna (after drinking a gallon of water that day). Oh another girl that gets super bloated is @jellydevote. Check her out... she gets it even worse then me Shorts @paragonfitwear -MICHELLE for 11% off

A post shared by MICHELLE (@madlymish) on

Povezano

Sve vesti