• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Spokojna sam kada mislim o Srbiji u 2018."

Izvor Tanjug

Potpredsednica vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je danas da u narednoj godini očekuje nastavak kontinuiteta u unutrašnjoj i spoljnoj politici koju je pre tri godine definisao Aleksandar Vučić i Vlada.


Ta politika vratila je ugled Srbiji, obezbedila političku i ekonomsku stabilnost i donela realnu perspektivu za sve one koje žive u Srbiji.

Ona je u uvodnom obraćanju na konferenciji "Ekonomist- Svet u 2018" rekla da je "kazino" politika i ekonomija vođena do pre pet godina ugrozila moral građana i ugled Srbije, te da je danas politika Srbije jasna, orijentisana i realna.

"Vlada tačno zna šta je njen cilj, vizija je da jednog dana ni ne znamo ko su nam ministri, ali da po svojim džepovima vidimo da živimo u stabilnom, modernom društvu. U odnosu na prošlu i na prethodnih pet godina u Srbiji se lakše živi. Naše članstvo u EU je i dalje naša politika, ministarstvo za evropske integracije dokaz je koliko je vlada rešena da taj cilj ostvari", rekla je Mihajlović i dodala da je svet sada prihvatio Srbiju kakva jeste, sa svim manama i vrlinama.

Brnabić: Živeće se bolje u 2018.


Ona je ponovila da je Srbija faktor stabilnosti u regionu, i da veze sa regionom i svim ostalim prijateljskim zemljama jačaju ekonomiju.

"Strateški odnosi Srbije sa Kinom, Turskom, UAE i Turskom često nailaze na nerazumevanje, ali ti odnosi nisu rezultat samo razvijanja privrede, već i dugogodišnjeg, decenijskog prijateljstva i saradnje. Niko danas ne želi da gubi prijatelje, mi želimo da ih imamo u svakom delu sveta i dokle god budemo mogli da usklađujemo tu poliiku mislim da je to za Srbiju dobro", rekla je Mihajlović.

Ona se osvrnula i na viziju Srbije kada su u pitanju putevi, rekavši da su ne tako davno putevi vodili od, a ne u Srbiju.

"Mi smo se potruduli da to promenimo, na Koridoru 10 i 11 uradili smo 200 kilometara autoputa, sada tuda prolazi 17 miliona automobila više nego 2014. godine, Vrednost investicija u infrastrukturu je blizu 16 milijardu evra, a svaki evro se vraća tri puta kroz radna mesta, kompanije. U Srbiji ima 23.000 aktivnih gradilišta, kupuju se novi vozovi, povezuje se sa zemljama regiona. Kada razmišljam o Srbiji u 2018. godini, ja sam spokojna", naglasila je Mihajlović.

Zaključuje, da su ključne reči za Srbiju za 2018. godinu, stabilnost, razvoj, bolji životni standard i veća rodna ravnopravnost.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ajde

Pa svi politicari Srbije zive spokojno u Srbiji ali zbog toga sto nezivite u istoj drzavi u kojoj zivi obican narod. Vi ste obezbedili i vasu jos nerodjenu generaciju.

00

Svi političari spokojno ulaze u novu godinu.

Vlada

Ne zurite toliko sa koridorima, koridor 11 je receno bice pusten u novembru pa onda ipak za godinu dana....ne znam kojih samo 200 km....samo laz ,obmana,mito,korupcija

special image