mondo.rs

SLOBODNA DALMACIJA: Splićani prebijeni u Beogradu!

Autor:

Hrvatski list piše da je u tuči navijača Partizana učestvovalo nekoliko Hrvata i da se neki od njih teško povređeni. Među njima i hrvatski šampion u kik bosku.

SLOBODNA DALMACIJA: Splićani prebijeni u Beogradu! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U tuči navijača Partizana u 156. "večitom" derbiju učestvovali su strani državljani, od kojih su najbrojniji bili Hrvati. 

Splitska "Slobodna dalmacija" na svom veb izdanju piše da su u beogradskim neredima učetvovali Splićani i da su neki od njih teško povređeni.

"Splićanin A.F. (u originalnom tekstu se navodi puno ime i prezime) teško je ozlijeđen u tučnjavi koja je u srijedu izbila u Beogradu za vrijeme utakmice Partizana i Crvene zvezde", ovom rečenicom "Slobodna" počinje tekst.

SLOBODNA DALMACIJA PIŠE O HRVATIMA KOJI SU POVEĐENI U BEOGRADU

TV Partizan: Splićani rentirani da naprave haosU daljem tekst se navodi da je A.F, prema pisanju medija iz Srbije, hospitalizovan na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) i da je životno ugrožen pošto je huliganskom sukobu zadobio ubodnu ranu nožem u predelu leđa, a ima i hematom na mozgu.


Međutim, on nije jedini povređeni Splićanin.

"A.F, međutim, nije bio jedini Splićanin koji je sudjelovao u krvavom frakcijskom obračunu navijača Partizana. 'Slobodna' doznaje kako su se s njim u Beogradu po istome poslu našli i još neki sugrađani, a među njima i hrvatskoj javnosti dobro poznati D.T. (u originalnom tekstu se navodi puno ime i prezime) koji je u sukobu na južnoj tribini Partizanova stadiona također zadobio teške ozljede", dodaje se."Slobodna Dalmacija" navodi da su državljani Hrvatske u prestonicu Srbije došli na poziv kolega iz beogradskog pozemlja i da su angažovani u borbi za prevlast na tribini Partizanovih navijača.

A.F. je od ranije je poznat hrvatskoj policiji, dok je D.T. imao puno uspeha braneći boje Hrvatske u kik boksu.

Povezano

Sve vesti