MONDO/Agencije

U tuči učestvovali Splićani, nema postupka?!

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da su četvorica Splićana učestvovali u sukobima na stadionu Partizana tokom fudbalskog 156. "večitog" derbija Partizana i Crvene zvezde.

U tuči učestvovali Splićani, nema postupka?! Foto: MN Press

Zvanična potvrda iz Hrvatske o umešanosti hrvatskih državljana u tuču na stadionu Partizana tokom "večitog derbija"!

Nakon što je MUP Srbije danas pre podne saopštio da je u sukobima na stadionu Partizana povređeno više osoba "među kojima i inostranih državljana", iz Hrvatske su stigle vesti da je u tuči učestvovalo i nekoliko osoba iz Splita.

Potom je i TV Partizan objavio da su u tuči na južnoj tribini stadiona Partizana učestvovali i "članovi kik-boks kluba iz Splita koje je neko unajmio da naprave haos".

Na to se nadovezalo i saopštenje Grobara koji su na jednoj Facebook stranici objavili i ličnu kartu jednog od učesnika tuče, a koji je iz Hrvatske.

Zvanična informacija, odnosno potvrda da hrvatski državljani zaista jesu učestvovali u tuči stigla je večeras iz Zagreba. Od Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske.

"Prema dobijenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana su u sredu, 13. decembra 2017. godine, učestvovali u tuči tokom fudbalske utakmice Partizana i Crvene zvezde, a protiv njih nije poveden nikakav policijski postupak", navodi se u odgovoru službe za odnose sa javnošću Ministarstva spoljnih i evropskih poslova na upit agencije Hina.

U saopštenju je navedeno da "dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila lekarsku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu".


Nijedna od spomenutih osoba nije zatražila konzularnu pomoć Hrvatske u Beogradu, a hrvatska ambasada u Beogradu u stalnom je kontaktu sa nadležnim telima Republike Srbije, dodaje se u saopštenju.

"Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiće svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju njihove zaštite", dodaje se u saopštenju.

Beogradski mediji danas su objavili da su se među 26 uhvaćenih osoba nakon tuče tokom sinoćnje utakmice Partizana i Crvene zvezde našla šestorica hrvatskih državljana.

U masovnoj tuči na južnoj tribini stadiona Partizana tokom prvog poluvremena utakmice povređeno je više osoba, nakon čega je u pratnji jakih policjskih snaga jedna grupa gola do pojasa izvedena sa stadiona.

Huliganski pir na derbiju - ružna slika Srbije

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, policija je preduzela sve mere kako bi "utvrdila sve okolnosti događaja", a nakon identifikovanja osoba koje su učestvovale u tuči, po nalogu nadležnog tužioca biće podignute odgovarajuće krivične ili prekršajne prijave.

Povezano

Sve vesti