SRNA

Vučić:Odgovaraće svi koji su učestvovali u nasilju

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odgovarati svi koji su učestovali u organizovanju i izazivanju nasilja tokom fudbalske utakmice Partizan - Crvena zvezda, bez obzira na to da li su građani Srbije ili Hrvatske.

83
A- A A+

večiti derbi, partizan, crvena zvezda, navijači, delije, grobari Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Ne znam šta su radili, ne samo huligani nego i kriminalci iz pojedinih republika bivše Jugoslavije i nekih drugih zemalja, jer nisu došli da gledaju. Učestvovali su u organizovanju i izazivanju nasilja i naravno da će odgovarati. To što ste Hrvat ili građanin Hrvatske ne ekskulpira vas od prekršajne i krivične odgovornosti", rekao je Vučić u Havani, odgovarajući na pitanje srpskih novinara.

Onima koji u tome nisu učestovali, Vučić je zahvalio što su bili na "večitom derbiju" i što su platili kartu.

"A oni koji su učestovali u nečemu, oni će za svoja zlodela i te kako da odgovaraju", zaključio je Vučić.

TUČA NA DERBIJU: Povređeni i stranci!

Na fudbalskoj utakmici "Partizana" i "Crvene zvezde" u Beogradu na tribinama je povrieđeno 20 navijača.

Tuča je izbila na južnoj tribini stadiona "Partizana" tokom prvog poluvremena večitog derbija. Tuča je trajala desetak minuta, a okončana je intervencijom pripadnika Žandarmerije.

Postoje indicije da je "krvavi derbi", kako su ga u svojim izvještajima nazvali strani mediji, insceniran i potpomognut sa strane.

Prema nezvaničnim informacijama, tim povodom srpska policija operativno obrađuje najmanje šestoricu državljana Hrvatske i po jednog Grka i Bugarina, preneli su beogradski mediji.

TV Partizan: Splićani rentirani da naprave haos

Povezano

Sve vesti