MONDO/Agencije

DOKLE VIŠE? Motkama tukli dečaka u gimnaziji

U tuči u Gimnaziji "9. maj" u Nišu jedan učenik zadobio je povrede glave. Protiv dva vršnjaka biće podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

54
A- A A+


Prema objavama učenika te škole na društvenim mrežama, tuču su sinoć oko 18 časova izazvala dva đaka iz jedne srednje škole koji su upali na čas u Gimnaziji tražeći svog druga.

"Oni su se najpre drsko obraćali profesoru hemije, a kada ih je jedan od naših drugova opomenuo da to ne čine izašli su sa časa i nakon desetak minuta vratili s motkama. Napali su odmah đaka koji ih je opomenuo, udarali su ga po glavi", napisala je na Facebooku J.S .

PONOVO NASILJE U ŠKOLI: Prebijen im ljubio ruke


Prema tvrdnjama očevidaca, da bi ga odbranili od napadača, učeniku su u pomoć priskočili profesor, jedan od roditelja koji se u hodniku slučajno zatekao, kao i stali učenici u razredu.

Situacija se smirila pošto je policija stigla sa dve interventne ekipe i ekipom hitne pomoći.

Brutalno nasilje nad učenicom u Aranđelovcu VIDEO

U niškoj policiji kažu da je tuča prijavljena juče oko 18.00 sati, odnosno, prijavljeno je da su dva dečaka svom vršnjaku naneli povrede glave.

Iz policije su, kažu, preduzeli sve neophodne mere, obavešteno je i Više javno tužilaštvo u Nišu, a protiv dva dečaka će biti podneta krivična prijava.

Dečak koji je zadobio povrede, nakon lekarske intervencije je pušten na kućno lečenje.

DIREKTOR GIMNAZIJE: UČENIKA NAPALI BEZ POVODA

Direktor Gimnazije "9. maj" u Nišu Nebojša Lekić izjavio je za agenciju Beta da će ta škola, posle napada na jednog učenika u četvrtak uveče, morati hitno da uvede privatno obezbeđenje.

Lekić je kazao da su dvojica učenika trećeg razreda Trgovinske škole u Nišu upala na čas i letvama napali učenika trećeg razreda Gimnazije bez ikakvog povoda.

"Napali su učenika a da ga i ne poznaju, i to sve zato što im je rekao da ne ometaju čas. Kako su ga udarali letvama samo je puka sreća što nije ozbiljnije povređen", izjavio je Lekić.

On je kazao da Gimnazija "9. maj" ima video nadzor i stalna dežurstva profesora i učenika, ali očigledno da to nije dovoljno.

"Privatno obezbeđenje biće dodatni udar po džep roditelja, ali to je, na žalost, jedini način da sprečimo da se se ovako nešto ne dogodi ponovo", rekao Lekić.

Prema njegovim rečima, konačnu odluku o uvođenju privatnog obezbeđenja daće Savet roditelja i školski Tim za zaštitu učenika od nasilja.

Lekić je dodao da u Gimnaziji "9. maj" za proteklih 14 godina, koliko je on direktor, nije zabeležen niti jedan međusobni sukob učenika te škole, niti sa učenicima drugih škola.

Vršnjačko nasilje: KAZNE za roditelje 100.000!

Tagovi:

Povezano

Sve vesti