Vaterpolo: Najbolji u 2017 - Prlainović iza Sukna

Autor:

Kapiten selekcije Hrvatske u poslednjem trenutku odneo pobedu ispred reprezentativca Srbije. I Dejan Savić Hrvatu dao najviše bodova

2
A- A A+
Andrija Prlainović Foto: MN Press

Kapiten hrvatske reprezentacije Sandro Sukno izabran je za najboljeg vaterpolistu sveta u 2017. godini u izboru portala "Total Waterpolo".

Odluku o najboljem igraču doneo je žiri sastavljen od 13 trenera i osam portala koji prate vaterpolo. Među stručnjacima koji su glasali bili su selektor Srbije Dejan Savić i Vladimir Vujasinović.

Kapiten Hrvatske Sandro Sukno trijumfovao je sa osvojenih 83 boda, ispred reprezentativca Srbije Andrije Prlainovića, koji je osvojio 74 boda.

Sukno je osvojio 10 prvih mesta, a najviše bodova dao mu je i selektor Srbije Dejan Savić.

"Sandro je najjača veza u timu Hrvatske koji je osvojio svetsku titulu. Igrao je vaterpolo sa drugog sveta i zaslužio je da osvoji titulu najboljeg", objasnio je svoj izbor Savić, koji je odlučio da ne glasa za igrače svog tima.

On je pet bodova dao Suknu, četiri Viktoru Nađu, tri Marku Bijaču, dva boda Martonu Vamošu, a jedan bod Japancu Adačiju Seiji.

Uprkos tome, Andrija Prlainović delio je prvu poziciju sa Suknom sve do glasanja poslednja tri člana - Vladimira Vujasinovića, Tamaša Merca i Ratka Rudića, kada je Hrvat i dobio prednost i odneo ukupnu pobedu. Prlainović je imao pet prvih mesta.

Iza Sukna, koji je bio i MVP finalnog meča Svetskog šampionata, i Andrije Prlainovića, našli su se mađarski golman Viktor Nađ sa 37 bodova, ispred svog reprezentativnog kolege Martona Vamoša (29) i Hrvata Luke Lončara (25).

Među ukupno 16 vaterpolista koji su osvojili bodove,našla su se još dvojica srpskih igrača - Duško Pijetlović i Filip Filipović koji su osvojili po dva boda.

Osim najboljeg igrača izabran je i najbolji tim sveta, u kojem je i Prlainović. Osim njega tu su četvorica  hrvatskih reprezentativaca - Sandro Sukno, Luka Lončar, Havijer Garsija i Andro Bušlje, i Mađari Viktor Nađ i Marton Vamoš.

Izbor za najboljeg igrača sveta imao je i humanitarni karakter, pa će sponzor Keel uraditi unikatnu opremu sa potpisom najboljeg igrača koja će biti poklonjena sportskom centru u siromašnom predgrađu Sao Paola.

Povezano

Sve vesti