Kontroverzna izjava: Stao u odbranu napasnika!

Autor:

Glumac otkrio svoj stav o seksualnim zlostavljačima i predložio da se u istrage uključi komitet za etiku

5
A- A A+

Met Dejmon je u podugačkom intervjuu za "ABC" istakao neke možda malo kontroverzne stavove povodom skandala o seksualnom zlostavljanju i "pipačima" u Holivudu.

"Znam da ne bih želeo da je u braku sa bilo kim ko je meni blizak", rekao je on za Vajnstina i insistirao na tome da nije znao ništa o Harvijevim navodnim zlostavljanjima nad ženama iz filmske industrije.

"To nije bilo iznenađenje ni za koga, jer, pogledajte ga samo. Očigledno je da je ženskaroš."

Glumac je potom ovu temu iskoristio da kaže kako smatra da se slučajevi seksualnog zlostavljanja razlikuju, pa da svi optuženi ne bi trebalo da budu stavljeni u isti koš.

"Verujem da postoji spektar ponašanja. Postoji razlika između lupkanja nekog po zadnjici i silovanje ili zlostavljanja dece. Sva ova ponašanja bi svakako trebalo iskoreniti bez ikakvog pitanja, ali ne bi trebalo da budu na istom nivou. Ja bih lično voleo kada bi postojala istraga komiteta za etiku, razumete šta hoću da kažem?", započeo je priču Dejmon, ali ono što su mnogi osudili je što je nakon toga iskoristio primer komičara Luija Si Keja kojeg su mnogobrojne žene optužile da je masturbirao pred njima (što je on potom i priznao) i na neki način stao u njegovu odbranu...

SRAMOTA: "Nikad ga nisam vadio da nisam pitao"

"Niko od nas se nije rodio savršen. Na primer, situacija sa Luijem Si Kejem, kada je on istupio i rekao: 'Uradio sam ovo. Uradio sam te stvari. Ove žene govore istinu'. Sećam se da sam tada pomislio: 'Pa, to je znak da je u pitanju neko sa kim možemo da poradimo na tome. Ne mogu da zamislim da bi on ponovo uradio to. Mislim da je cena koju je do sada platio toliko daleko od onoga što je... Samo smatram da nekako moramo da počnemo da pravimo razliku između ovih ponašanja", zaključio je on.

Dejmon je istakao i da priznanje ovakvih dela treba više da se podstakne, ili će počinitelji odbijati da prihvate odgovornost.

"Ono čega se ja sada najviše plašim je da je jači signal muškarcima i mlađoj populaciji, da poriču sve. Jer, ako prihvate odgovornost za ono što su uradili, njihov život će biti uništen."

Povezano

Sve vesti