• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZIMA 2017: Vojska vežbala bojno gađanje (FOTO)

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Agencije

Pokazna taktička vežba Prve brigade Vojske Srbije, s bojnim gađanjem, održana je na poligonu "Pasuljanske livade".

Vežbu "Zima 2017", u kojoj su ucestvovali Kopnena vojska i Ratno vazduhoplovstvo, posmatrali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i nacelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Dikovic.

Vežba je pokazala, ocenio je ministar, da "naša zemlja može da bude mirna i sigurna, a da svaka pretnja vec unapred može da bude otklonjena".

Cilj vežbe, održane na nivou bataljona, bio je prikazivanje obucenosti snaga za komandovanje i potcinjenih jedinica borbene grupe u pripremi, organizovanju i izvodenju borbene operacije u svim vremenskim uslovima.

U obracanju nakon vežbe, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da ce Vojska Srbije u narednoj godini imati nekoliko težišnih zadataka, a prvi je unapredenje obucenosti i dalji rad na boljoj obuci.

SAJBER TESLA: Vojska Srbije vežba sa Amerikancima


Radice se, kako je istakao, i na povecanju borbene gotovosti i spremnosti baš svakog pripadnika Vojske Srbije, a danas se "videlo da je to moguce".

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:



"Mogli smo da se uverimo u izuzetnu obucenost i motivisanost, a slobodno mogu da kažem, i hrabrost pripadnika Vojske Srbije. Ministarstvo odbrane ce nastaviti da radi na opremanju Vojske, na njenoj modernizaciji i na poboljšanju materijalnog položaja naših pripadnika", rekao je Vulin.

On je ocenio da je vežba pokazala da su pripadnici Kopnene vojske na najvišem mogucem nivou i da Srbija može da bude mirna i sigurna, a da svaka pretnja vec unapred može da bude otklonjena, jer je "ovako snažna vojska najveci garant mira i garant da rata nece biti".

"STARA ŽELJA RAMUŠA HARADINAJA"

Na pitanje da prokomentariše najavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o osnivanju vojske Kosova, Vulin je naglasio da je to "stara želja", a da je Rezolucijom 1244 jasno odredeno da jedina oružana snaga na Kosovu može da bude KFOR i to je stav Srbije koji se nece promeniti.

Nije moguce formirati nikakvu vojsku Kosova, ne osim silom i brutalnim kršenjem medunarodnog prava, kršenjem Rezolucije 1244 i sem brutalnim gaženjem volje Saveta bezbednosti i naravno, Srba na Kosovu, napomenuo je on.

Vulin je upozorio da bi formiranje vojske Kosova mimo Rezolucije 1244 bio ozbiljan bezbednosni problem za region i stvaranje "nekakve vojne formacije, tamo gde ona ne može da postoji, jer tamo nema države, i neke formacije koju bi vodili ljudi ciji je cilj destabilizacija ovog prostora".

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Man With Brain

Sta li onaj pokusaj od ministra glumi u onoj crnoj uniformi?Botovi odgovori te mi...

Patriota

@Man With Brain istripovao sa je Legija, hahahaha

Skk

@Man With Brain Glumi nindzu.

special image