• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvaranje fabrike "Cumbotel" na proleće

Izvor MONDO/Tanjug

Otvaranje fabrike rasvete "Cumtobel" u Nišu očekuje se krajem maja ili početkom juna naredne godine, a rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je obišao radove.

"Cumtobel" će, kako je rekao, zaposliti 1.100 ljudi, a već je "regrutovano" oko 60 ljudi.

"Ozbiljno se radi na 30.000 kvadratnih metara, ovo je treća zona u Nišu. I 'Leoni' odlično ide, gotovo sve da smo završili, filipinski 'Imi' bi trebalo da zaposli 1.500 ljudi. Polako, ali sigurno Niš ponovo dobija obrise industrijskog grada, u to smo mnogo truda uložili", poručio je Vučić.

Očekuje da će krajem maja ili početkom juna "Cumtobel", koji je, kako je rekao, "mercedes u oblasti rasvete", biti otvoren i u punoj operativnoj funkciji.

To je, kazao je, za Nišlije i Niš velika vest, jer će se više novca sliti u gradsku kasu, i biće više sredstava za uređenje grada, fasada, ulica...

Austrijski "Cumtobel" gradi fabriku u Nišu (VIDEO)

Vučić je podsetio da Niš danas dobija novi Klinički centar, jedini koji je započet i završen u Srbiji.

"Ne znam šta će ovi iz Niša koji me kritikuju da kažu kada su došle i ko je doveo fabrike u Niš. Sem 'Filip Morisa', nijedna nije postojla pre našeg dolaska - od 'Džonson elektrika', 'Astera', 'Leonija', Cumtobela' sve smo uspeli da dovedemo u Niš", rekao je on.

"Voleli me - ne voleli, svi u Nišu kada pogledaju kroz prozor mogu da vide šta je urađeno", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije prethodno je obišao radove i izgradnju južnog kraka Koridora 10 na deonici Caričina Dolina-Tunel Manajle, na lokaciji Momin Kamen.

Gradnja fabrike počela je krajem jula ove godine. Vrednost investicije je oko 30,6 miliona evra. Subvencije drževe iznose osam miliona evra.

Austrijski proizvođač rasvetnih uređaja i komponenti u novom pogonu upošljavaće mahom inženjere i prvi proizvodi iz te fabrike će izaći 2018. godine.

Gradi se u južnoj industrijskoj zoni kod Niša, a fabrika će kada bude završena pokrivati površinu od 40.000 kvadratnih metara.

Vučić: Kasni Koridor 10, vikao sam na Babića FOTO

Komentari 42

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nislija

Za ovu firmu sam konkurisao jos preko leta kao novopeceni akademac sa jakim fakultetom (Elektronski fakultet), prosao razgovor, i odradio niz testova koje su trazili. Prosao par kruga, da bi mi posle tri meseca javili da poslodavac nije zainteresovan za mene. U oglasu su trazili normalne uslove, poznavanje engleskog, fakultetsku diplomu, bez radnog iskustva... Ako mene nisu primili i cuvaju me u ``bazi`` koga onda planiraju da prime od 1100 coveka. Nije mi jasno. Razgovor je bio krajnje korektan, online test je bio preobiman, kao da konkurisete za pilota. Kazu ti da se radi 3 sata, zapravo sam ga uradio za 4 sata i 20 minuta. Kakve dipl. inzenjere zapravo traze?

d

Još jedna sjajna vest.Svaka čaast.

Senka

Za svaku pohvalu...

special image