• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aerodrom "Tesla" u plusu gotovo 30 miliona €

Izvor Tanjug

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu će u 2017. godini imati profit između 28 i 29 miliona evra i imaće rekordnih između 5,3 i 5,5 miliona putnika.

V.d. generalnog direktora, Saša Vlaisavljević, rekao je u Privrednoj komori Srbije da šće najveći srski aerodrom imati rekordnu godinu, po broju putnika, aviooperacija i u finansijskom smislu.

Letovi na 91 destinaciju

Aerodrom "Tesla" danas je savremena vazdušna luka, glavni i najveći aerodrom u Srbiji i regionu, sa ukupnim kapacitetom od oko 7,5 miliona putnika godišnje, rečeno je na dodeli godišnjih nagrada u PKS. Putnicima su u redovnom aviosaobraćaju na raspolaganju direktni letovi 33 aviokompanije ka 91 destinaciji, u 38 država na četiri kontinenta, uključujući i letove za Njujork i Peking, uz najavljeno dalje proširenje ponude letova u dugolinijskom saobraćaju.

"Pre samo četiri godine aerodrom nije imao kapacitet da primi broj putnika koje imamo u ovoj godini",rekao je Vlaisavljević.

On je podsetio da je aerodorm pre desetak dana dočekao petomilionitog putnika.

"Pre samo četiri godine profit aerodoma je bio 125.000 evra, a u ovoj godini profit aerodroma će biti između 28 i 29 miliona evra. Naš profit je kao profit svih aerodroma u regionu zajedno. Uložili smo u poslednje četiri godine oko šest milijardi dinara sopstvenih sredstava za razvoj investicije u razvoj i proširenje kapaciteta i najnovije svetske tehnologije, kao i u bezbednost", rekao je.

Vlaisavljević je naglasio da je aerodrom u odnosu u odnosu na pre četiri godine povećao ukupne prihode za 45 odsto, broj putnika za 51 odsto i kargo saobraćaj za 217 odsto.

Naš aerodrom dobio rendgen koji vidi sve

Vrednost akcija aerodroma na Beogradskoj berzi je danas četiri puta veća nego pre četiri godine, dodao je direktor, te podsetio da je Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd na današnjoj lokaciji otvoren za vazdušni saobraćaj u aprilu 1962. godine, kao najmoderniji aerodrom u to vreme.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Милан

Па добро, лепа вест али би требало да се неки економиста изјасни о разлозима оволике добити. Ово није супермаркет па да кажеш: "свака част, одувао конкуренцију" - нико на аеродром ни не иде због аеродрома нити авиони слећу због аеродрома него јер немају где - када би било десет аеродрома у радијусу од 10 километара, могло би да се прича о успешности а овако нико неће да иде на аеродром у Будимпешти зато што је 50 евра јефтинији или пружа бољу услугу.

brane121

@Милан Sta je pisac hteo da kaze? Tvoj komentar se stvarno recima ne moze opisati...pa nije ti ovo autobusna stanica nego aerodrom. Da li znas gde to u svetu ima 10 aerodroma u radijusu od 10km?

NeckoPerecko

A ljudi u kakvim uslovima rade? Vozaci npr izgubljenih kofera, voze kola bez grejanja. Po ovom minusu. Jedan sam od tih.

special image