Dobra vest za ljubitelje snega i planina...

Srbija je dobila još jedan planinski hotel. Pun pansion kreće od 2.650 dinara!

Dobra vest za ljubitelje snega i planina... Foto: MONDO/Predrag Vujić

Hotel "Babin zub" se nalazi na Staroj planini. Ima 20 soba i dva apartmana. Ukupno  60 ležajeva.

Osim toga, hotel ima i restoran sa specijalitetima koji su svojstveni za staroplaninski kraj, a tu je i romantična kamin sala.

Lociran je na samo pet minuta od istoimenog planinskog vrha, i veoma popularnog izletišta, na nadmorskoj visini od 1,758 m.

U neposrednoj blizini su skijaške staze dužine 13 kilometara i različite težine.

I to nije sve - Internet je besplatan za sve goste i posetioce hotela, a i kućnim ljubimcima je dozvoljen ulaz i noćenje sa svojim gazdama.

A cene?

"Cene su prilagođene ljubiteljima sportova na snegu, kreću se u rasponu od 2.650 do 4.000 dinara u toku ski-sezone", rekao je prilikom otvaranja hotela prošlog vikenda, direktor hotela "Stara planina" Tomica Ratković.

On je objasnio da su cene na nivou iz 2014. godine, a da se rezervacije vrše preko hotela "Stara planina", s obzirom na to da je novi hotel sastavni deo SP rizorta.

Pogledajte fotografije, ali i koliko koštaju kafa, čaj, pivo, vino, rakija:

Pored hotela je i Planinarski dom "Babin zub", skromnije opremljen od hotela, ali udoban i čist, uverili smo se lično, kao i u to da je prva "žica" zaista veoma blizu i vodi do svih ostalih staza na Staroj planini, kao i do istoimenog hotela.

Sve staze imaju veštačko osneživanje, a osim gondole, koja se nalazi ispred hotela "Stara planina" i prima osam skijaša, ostale staze imaju žičare i sidro: "Konjarnik" je četvorosedna žičara kapaciteta 1.400 skijaša na sat, sidro kapaciteta 1.200 skijaša na sat, a postoje i dečji ski liftovi.

Radno vreme skijališta će biti od 9 do 15.30 časova.

Ski pas za sedam dana košta od 5.300 dinara za decu, do 8.160 dinara za odrasle, ali postoje popusti na porodične pakete, za seniore i slično.

Do ovog novog raja za skijaše, ali i sve ostale ljubitelje netaknute prirode, svežeg vazduha, zdrave hrane...  od Beograda vam treba oko četiri sata vožnje, s obzirom na to da je Stara planina od prestonice udaljena 330 km. Put je delimično renoviran tokom 2017. godine.

Ovaj ski-centar od Niša je udaljen 70 km, od Zaječara 100 km, od Pirota i Knjaževca 50 km.

Stara planina pripada Karpatsko-balkanskom sistemu. Najviši vrh je Botev, koji se nalazi na 2.376 metara nadmorske visine. Ako niste znali, još od 1997. je proglašena Parkom prirode i stavljena pod zaštitu države.

Pogledajte fotografije:

Povezano

Sve vesti