• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Evgenije Onjegin" - baletska premijera u Narodnom

Izvor MONDO/Tanjug

Balet Lidije Pilipenko biće premijerno izveden 23. decembra.

Balet "Evgenije Onjegin" bice premijerno izveden 23. decembra na sceni beogradskog Narodnog pozorišta, najavila je autorka Lidija Pilipenko.

Povezane vesti

"Dugo sam proucavala fenomen Puškinovog dela i saznala da je Onjegin zapravo imao casnog prijatelja koji je odabrao cast umesto života", kazala je  Pilipenko, koja je potpisala režiju, libreto i koreografiju baleta.

"Bio je veliki izazov sve to postaviti na sceni. Tu je i izrazito komplikovan odnos Tatjane i njene sestre koje su karakterno drugacije. Bilo je mnogo pitanja koja sam razrešavala u procesu postavljanja baleta, vezanih za neverovatno genijalno Puškinovo delo", kazala je Pilipenko.

U ovom spektaklu ucestvuju citav baletski ansambl i solisti Narodnog pozorišta.  Jovan Veselinovic i Dejan Kolarov igrace u alternaciji Onjegina, dok ce Tatjanu neizmenicno na sceni oživljavati Bojana Zzegarac Kneževic i Tatjana Tatic.  U ulozi Onjeginovog prijatelja Lenskog naci ce se Igor Pastor i Nikola Bjanko. Orkestrom ce dirigovati maestro Ðorde Pavlovic koji je u saradnji sa koreografkinjom uradio adaptaciju i napravio izuzetan izbor muzickih kompozicija Cajkovskog.

Scenografiju ce kreirati Boris Maksimovic, dok je izrada kostima poverena Katarini Grcic Nikolic. Asistent koreografa je Duška Dragicevic, a repetitorka Marija Vještica.

"Evgenija Onjegina", biser ruske, ali i svetske književnosti, Aleksandar Sergejevic Puškin napisao je 1831. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE