Dečak u Aleksincu upao u bunar dubok 18 metara

Jedanaestogodišnji L. M. u naselju Potkovica u Aleksincu ostao je živ nakon što je u utorak nešto posle 22 sata upao u bunar dubok 18 metara, pišu danas beogradski mediji.

6
A- A A+
rimski bunar, svetlo, instalacija, noć muzeja Foto: MONDO/Tamara Sekulović ilustracija

Nakon što su ga vatrogasci s velikom mukom izvukli, sa povredama glave Hitna pomoć ga je odmah prevezla u niški Klinički centar, gde mu je ustanovljen lakši potres mozga i polomljena ključna kost, pišu "Novosti".

"Novosti" saznaju da je dečak sinoć izašao da se igra s nešto mlađim drugom ispred dvorišta svojih rođaka kod kojih je bio na slavi, kada je propao kroz limenu ploču kojom je bio prekriven stari bunar koji se nalazi uz sam put.

"U jednom trenutku začuli smo strašan vrisak deteta koje je stajalo pored bazena i vikalo 'upomoć, pomozite mu, upao je u bunar'. Kada smo izašli napolje, saznali smo da je dečak upao u bunar i odmah pozvali vatrogasce, koji su došli za 5 minuta", kaže rođak malog L. M.

Dvostruko ubistvo posle "dočeka Svetog Nikole"!

On dodaje da je veoma ogorčen jer bunar, koji se inače nalazi uz sam put, nije bio adekvatno zaštićen.

"To je stari bunar, od 1980- tih nije u funkciji. Tada je bio zatvoren nekim daskama i lim je stavljen preko, ali od tada do danas, to niko nije dirao, verovatno je lim dotrajao i popustio kada je moj rođak pretrčao preko njega", priča on.

Na sreću, vatrogasci su brzo stigli i uspeli da izvuku mališana, nakon pola sata izvlačenja. Na starom bunaru, danas je postavljena betonska ploča.

Povezano

Sve vesti