Najbolji na svetu završio sezonu, možda i karijeru

Autor:

Poznati hrvatski vaterpolista suočen je sa ozbiljnim problemom, zbog kojeg neće igrati bar do leta, a moguće i duže od toga.

13
A- A A+
Sandro Sukno Foto: MN Press Duško Pijetlović i Sandro Sukno

Ove godine je pobedio Srbiju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, potom je podjednako tesno pobedio Andriju Prlainovića u izboru za najboljeg vaterpolistu sveta, ali sva rivalstva u ovom trenutku odlaze u drugi plan.

Hrvat Sandro Sukno (27) zvanično je zbog zdravstvenih problema (sa srcem) završio sezonu 2017/18, a neizvesno je i to da li će ponovo igrati profesionalno.

Pro Reko, za koji rođeni Dubrovčanin nastupa, oglasio se tim povodom zvaničnim saopštenjem i izjavom predsednika kluba Mauricija Feluga.

"Iz ljudskog ugla, biće to veoma bolno odsustvo, ali čuvanje zdravlja naših sportista ostaje najveći prioritet ovog kluba. I u ovom slučaju to je najvažnije... Odricanje od jednog od najboljih igrača na svetu je teško breme pred nastavak sezone i u Italiji i u Evropi, ali kao što je uvek i bilo, Pro Reko će reagovati i potruditi se da zadrži nivo igre i rezultata koji su napravili ovaj klub legendarnim u vaterpolu", izjavio je on.

Sukno u Pro Reku igra pod komandom srpskog trenera Vladimira Vujasinovića, a saigrači su mu naši reprezentativci Filip Filipović i Dušan Mandić.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti