Tanjug

Velika akcija:Uhapšeno 132 zbog narkotika i oružja

Autor:

U više odvojenih akcija širom Srbije uhapšene je 132 osobe, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

7
A- A A+

Kako se navodi, zaplenjena je veća količina oružja, više od 84 kilograma narkotika, otkriveno pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapšene su 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja.

Kako se u saopštenju navodi, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima policija je zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapsila 94 osobe, a na području Kragujevca, Pančeva, Bora i Jagodine otkriveno je pet laboratorija za uzgoj marihuane.

Tokom tih akcija policija je zaplenila 82,6 kilograma marihuane, 768 grama heroina, 145 grama kokaina, 855 grama amfetamina, 910 komada raznih tableta, kao i manju količinu hašiša.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 50 osoba.

Izvor: Tanjug


Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja policija je uhapsila 38 osoba i zaplenila 103 puške, od čega 18 automatskih ili poluautomatskih, 81 pištolj i revolver, jedan "škorpion", tri eksplozivne naprave, 572 grama eksploziva, šest bombi i 11.700 komada municije različitog kalibra, dok su zbog nedozvoljenog posedovanja i nošenja oružja krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv još 74 osobe.

Takođe, kaže se, po prethodno raspisanim potragama policija je uhapsila još 21 osobu.

Velika akcija! Uhapšeno 106 zbog razbojništava

Povezano

Sve vesti