• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Er Srbije podneo ostavku

Izvor mondo.rs

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić podneo je ostavku.

 Er Srbija, direktor Dane Kondić podneo ostavku Izvor: MONDO/Dragana Todorović
ilustracija
Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Nacionalni avioprevoznik Er Srbija saopštila je da je generalni direktor Dane Kondić odlučio da se iz ličnih razloga, posle četiri i po godine, povuče sa te funkcije i da će ga u prelaznom periodu zameniti Dankan Nejsmit (Duncan Naysmith).

Nejsmit, koji trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i transformaciju poslovanja, imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će aviokompanija doneti odluku o trajnom rešenju za tu poziciju.

Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u avio-kompanijama.

U skladu sa planom tranzicije na rukovodećoj poziciji, Nejsmit će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja januara 2018. godine, do kada će Kondić raditi u Er Srbiji.

Predsednik Nadzornog odbora avio-kompanije Er Srbija i gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, je ovim povodom izjavio:"U ime Nadzornog odbora i u svoje lično ime, želim da zahvalim Danetu
Kondiću, čiji je mandat obeležen značajnim dostignućima i pozitivnim promenama, kao što su proširenje naše mreže destinacija, u kojoj se sada nalazi i Njujork, unapređenje proizvoda i usluga, uvođenje moderne flote i poboljšanje finansijskih rezultata."

"Er Srbija ulazi u narednu fazu razvoja kao jedan od najboljih avio-prevoznika u Evropi. Ona je simbol nacionalnog ponosa, čiji uspeh svedoči o posvećenosti njenih zaposlenih, i postaje značajan pokretač srpske privrede."

"Dankan Nejsmit je iskusan lider i uživa puno poverenje Nadzornog odbora da rukovodi kompanijom u periodu prilagođavanja poslovanja za nastavak razvoja."

Etihad ervejz, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja ima 49 odsto vlasničkog udela u Er Srbiji, takođe je zahvalila Kondiću na njegovim dostignućima kao generalnog direktora avio-kompanije.

Kevin Najt (
Kevin Knight), direktor strategije i planiranja Etihad grupe i potpredsednik Nadzornog odbora Er Srbije, je izjavio: "Er Srbija je od svog osnivanja 2013. godine postigla veliki napredak u svim oblastima poslovanja i danas predstavlja odličan primer uspešne korporativne transformacije. Dane Kondić je uspešno rukovodio avio-kompanijom u ovom delu priče o Er Srbiji i zahvaljujemo mu na značajnom doprinosu i njegovoj posvećenosti."

"Novo rukovodstvo će se usredsrediti na primenu jasne strategije kojom će odgovoriti na predstojeće izazove i obezbediti održivu i prosperitetnu budućnost avio-kompanije. Uvereni smo da se možemo osloniti na dokazane veštine i iskustvo Dankana Nejsmita, uz pomoć kojih će u prelaznom periodu voditi Er Srbiju. Etihad je, kao suvlasnik i partner, posvećen pružanju kontinuirane stručne podrške avio-kompaniji Er Srbija."

Er Srbija je 24. jula objavila operativne rezultate, po kojima je u prvih šest meseci 2017. godine prevezla 1,12 miliona putnika, što predstavlja porast od tri odsto u odnosu na isti period prethodne godine, uz iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5%. Zabeležen je i značajan rast prevoza tereta od čak 54,6% u odnosu na isti period 2016. godine.

Kondić je postavljen na mesto generalnog direktora Jat ervejza (Er Srbije) u septembru 2013.

Vlada Srbije je u avgustu te godine potpisala ugovor o strateškom partnerstvu sa Etihad ervejzom, kojim je ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postala vlasnik 49 odsto kapitala našeg nacionalnog avio-prevoznika, koji je počeo da posluje pod imenom Er Srbija.

Dane Kondić i zvanično generalni direktor Jata

Kondić je dobio petogodišnji mandat na mestu generalnog direktora.

Vlada Srbije potpisala je 1. avgusta sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu.
Kondić je prethodno je bio na najvišim rukovodecim pozicijama u Etihadu.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Joca

Pa kad su sve zaposlene prebacili na aerodrom, pocinju da odlaze jer pocinje da se gasi!! Samo sto svi cute o tome a aerodrom je primio 300 ljudi iz airsrbije!

Vitez

Slucajno stranac, iz licnih razloga da da...

brane121

@Vitez Dane Kondic je isto stranac...obrazovanje je zakon!!!!

special image