Superheroji Beogradske filharmonije!

Autor:

Beogradska filharmonija predstavlja novogodišnje koncerte posvećen holivudskim superherojima!

1
A- A A+
muzika, note, koncert, filharmonija Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Ove nedelje je najtraženija ulaznica za jedan od tri novogodišnja koncerta Beogradske filharmonije - 28. i 29. na Kolarcu i 30. decembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Najbrža publika slušaće muziku iz holivudskih blokbastera o superherojima, pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog.

Tačno 107 filharmoničara pokazaće svoje super moći u izvođenju dobro poznate muzike iz filmova koje vole sve generacije.

Supermenovi poduhvati ali i zaljubljivanje u Lois Lejn, Betmenove akcije u Gotam Sitiju, Iks-men obračun sa Apokalipsom, avanture Zoroa, Spajdermena i neizostavni Ratovi zvezda, biće deo novogodišnjeg spektakla.

"Smisao našeg posla jeste da ljude koji nas slušaju učinimo srećnim. Tokom cele sezone ulažemo mnogo energije i emocija, a ovo je koncert gde možemo i mi da se malo opustimo i zabavimo zajedno sa našom publikom. Mada, užasno je teško svirati ono što svi znaju i da odzvižde", rekao je koncertmajstor Beogradske filharmonije, Miroslav Pavlović.

Superherojski program kruniše važnu filharmonijsku godinu u kojoj je orkestar dobio novog šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

U 2017. ostaje zapisan jedan od najvećih istorijskih poduhvata Beogradske filharmonije, kada je priredila prvi i najveći koncert klasične muzike na otvorenom u istoriji Srbije za skoro 30.000 ljudi.

Povezano

Sve vesti