Predrag Vujić,mondo.rs

Golman otišao iz Partizana

Ali ne Vladimir Stojković, već Filip Kljajić koji ide na pozajmicu u Grčku. Vazura: "Finansijski smo stabilni, ne može niko da nas ucenjuje".

13
A- A A+
Filip Kljajić Foto: MN Press

Dok se vode pregovori Partizana i Vladimira Stojkovića o nastavku saradnje, tačnije produžetku ugovora, iz crno-belog tabora je otišao drugi čuvar mreže.

Poslovni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je Mondu da je Filip Kljajić otišao na pozajmicu u grčki klub Platanias, a uz njega je danas Partizan napustio i Alen Stevanović, koji nije ni igrao jesenas.

Osim pomenute dvojice, za sada su iz Partizana otišli još i Petar Đuričković (Ksanti, Grčka) i bek Mohamed El Monir, što je, naglašava Vazura, deo strategije kluba da smanji igrački kadar, a samim tim i rashode za plate.

Vazura je još pre nekoliko nagovestio mogućnost ostanka dvojice igrača iz grupe ključnih za crno-beli tim: golmana Vladimira Stojkovića i zadnjeg veznog Evertona Luiza.

"Pričamo sa njima i na dobrom smo putu. Stojković ugovor do juna, pričamo sa njim o produženju ugovora, dakle i posle juna", glasi najnoviji raport Vazure.

Priča se o sve izvesnijem povratku Radosava Petrovića, ali Vazura dodaje da je trenutno malo zatišje na fudbalskom tržištu zbog božićnih i novogodišnjih praznika, ali poput sportskog direktora Ivice Ilieva, veruje da će do početka zimskih priprema, odnosno do 10. januara stvari biti jasnije što se tiče dolazaka i odlazaka.

Vazura kaže da je klub finansijski stabilan, iako i dalje opterećen dugovima prema bivšim igračima, prema drugim klubovima, menadžerima...

"Partizan će dati sve od sebe da uradi dobar prelazni rok, da dovedemo dobra pojačanja, da prodamo ono što smo zamislili. Mi već imamo plan kako će da izgleda prelazni rok i nadam se da neće biti većih odstupanja od 10% od toga. Trener Miroslav Đukić i Ivica Iliev su saopštili listu igrača koje žele da ostanu, ko može na transfer listu. Za koga ne bude dobra ponuda nećemo ga prodati. Sada nismo više u situaciji da neko može da nas ucenjuje, možemo da tražimo koliko mi mislimo da treba da dobijemo, kao i to da možemo da dovedemo bolje igrače, Partizan igra u Evropi i to je plus. Mislim da ćemo vrlo brzo imati pojačanja iz domaće lige", rekao je Vazura.

Mnogo polemike izazvala je njegova izjava o dugu Partizana (trenutno 12, 13 miliona evra), jer mnogi navijači imaju stav da posle tolike zarade ne sme da bude dugova. Ili bar ne tolikog. Prema našoj gruboj računici, Partizan je od transfera i učešća u Evropi, u 2017. godini zaradio više pd 20 miliona evra. Naravno, novac od učešće u Ligi Evrope tek treba da bude isplaćen, a UEFA to "rastegne" u ratama do kraja tekuće takmičarske sezone.

Vazura je za MONDO probao da objasni:

"Imamo ogromne dugove. Prvo, te pare, koje zaradimo, ne dolaze sve odjednom. Menadžerima smo za poslednje prodaje odmah isplatili procenat. Drugo, imamo dugove prema bivšim igračima i njihovim menadžerima. Samo za Andriju Živkovića smo već platili 2 miliona evra, treba još milion. Platili smo 400.000 evra menadžeru Stefana Savića, isplatili smo neke stare obaveze prema Darku Brašancu, imamo još i obaveze prema advokatu Adema Ljajića (320.000 evra), a znate kad je on igrao u Partizanu! Kupovali smo - kupili smo Sumu, platili smo njegovom bivšem klubu, platili smo štopera Miletića, platili smo neke dugove za beka Miletića...".

Ponosno je istakao da je klub i pored tih starih dugova, uspeo da podmiri sve obaveze prema zaposlenima u klubu i igračima i da sada, posle dugo vremena, dobijaju platu na vreme.

"Uložilli smo 1,3 miliona evra u infrastrukturu - kamere, kapije, kupili smo nov autobus, stavili nove veštačke terene... Sve to košta. Novac koji smo zaradili deo smo vratili za dugove, deo uložili u novu ekipu, deo u infrastrukturu. Partizan je ogromna firma sa mnogo dugova, ali smo došli u situaciju da možemo da održavamo te dugove, da ih polako smanjujemo i da ne pravimo nove. Ako uradimo dobro prelazni rok, mislim da ćemo već u februaru moći da vratimo još te neke preostale stare dugove... Uz to, dajemo redovne plate, podignut je budžet, podigli smo neke plate, doveli smo neke igrače, da bismo sve to izmirivali i da bi svi igrači i ceo klub bili zadovoljni, moramo da isplaćujemo plate na vreme", rekao je Vazura.

Partizan vraća još jednog bivšeg, dug je velikiPred Partizanom je i nova bitka sa UEFA. Za 5. januar je predviđeno izricanje kazne Disciplinske komisije evropske kuće fudbala, a sve zbog propusta u organizaciji meča sa švajcarskom ekipom Jang bojs. Ono što je delagatu upalo u oči jesu sporni transparent na južnoj tribini koji je povezao sa generalom Vojske Republike Srpske ratkom Mladićem, koga je Haški tribunal osudio na doživotnu kaznu zatvora zbog ratnih zločina, a registrovao je i povike sa tribina koji mu se nisu dopali.

Partizan i UEFA: Opet zebnja u Humskoj


"Kazne će sigurno biti, mi ćemo se boriti da bude finansijska, a ne ponovo prazan stadion. Nismo u dobroj situaciji", rekao je Vazura.

Na potpitanje da li Partizanu preti, možda, izbacivanje, Vazura je odgovorio: "Ne, ne, izbacivanje sigurno ne, već smo prošli žreb".

PARTIZAN: Delegat UEFA je zlonameran

Povezano

Sve vesti