Predrag Vujić,mondo.rs

Grobari, evo gde idu pare Partizana

Izjava Miloša Vazure o dugu crno-belih od 12, 13 miliona evra, izazvala je mnogo polemike u javnosti. Za MONDO je probao da objasni na šta se troši zarađen novac.

67
A- A A+
humska partizan stadion tribine Foto: MONDO/Vladimir Sukdolak

Godina na izmaku za Partizan je bila izvanredna. U klubu sa Topčiderskog brda nazivaju je "istorijskom".

Ne samo u rezultatskom smislu, jer je osvojena "dupla kruna", već i u finansijskom. Prema našoj gruboj računici, Partizan je od transfera i učešća u Evropi, u 2017. godini zaradio više pd 20 miliona evra!

Naravno, treba znati da novac od učešće u Ligi Evrope tek treba da bude isplaćen, a UEFA to "rastegne" u ratama do kraja tekuće takmičarske sezone. Partizan je u jesen ove godine, u oktobru, dobio novac za igranje u kvalifikacijama i plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a to je 3,6 miliona evra.

Tek posle Nove godine, odnosno u drugoj polovini januara, dobiće novac koji je zaradio bodovima u grupi - dve pobede, dva remija i plasman u šesnaestinu finala, a to je 1,76 miliona evra, kao i prvi deo iz Marketing pula (još se ne zna koliko je to). Tek u junu će dobiti drugi deo iz Marketing pula...

Mnogo polemike, međutim, izazvala je izjava generalnog direktora Partizana Miloša Vazure o trenutnom dugu kluba, koji je 12, 13 miliona evra.

Navijači se pitaju - kako je moguće da je toliki dug, kad se em prodaju najbolji igrači i to za pristojan novac (za srpske fudbalske prilike), em su crno-beli dobro zaradili od Evrope. 

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura Foto: Mondo/Goran Sivački Generalni direktor Partizana Miloš Vazura

Vazura je za MONDO probao da objasni, uz nadu da bi u februaru mogli da budu isplaćeni svi stari dugovori (koje su napravile prethodne uprave), kao i da je najvažnije da se "dug odražava i ne prave se novi".

"Imamo ogromne dugove. Prvo, te pare, koje zaradimo, ne dolaze sve odjednom. Menadžerima smo za poslednje prodaje odmah isplatili procenat. Drugo, imamo dugove prema bivšim igračima i njihovim menadžerima. Samo za Andriju Živkovića smo već platili 2 miliona evra, treba još milion. Platili smo 400.000 evra menadžeru Stefana Savića, isplatili smo neke stare obaveze prema Darku Brašancu, imamo još i obaveze prema advokatu Adema Ljajića (320.000 evra), a znate kad je on igrao u Partizanu! Kupovali smo - kupili smo Sumu, platili smo njegovom bivšem klubu, platili smo štopera Miletića, platili smo neke dugove za beka Miletića...".

Ponosno je istakao da je klub i pored tih starih dugova, uspeo da podmiri sve obaveze prema zaposlenima u klubu i igračima i da sada, posle dugo vremena, dobijaju platu na vreme.

"Uložilli smo 1,3 miliona evra u infrastrukturu - kamere, kapije, kupili smo nov autobus, stavili nove veštačke terene... Sve to košta. Novac koji smo zaradili deo smo vratili za dugove, deo uložili u novu ekipu, deo u infrastrukturu. Partizan je ogromna firma sa mnogo dugova, ali smo došli u situaciju da možemo da održavamo te dugove, da ih polako smanjujemo i da ne pravimo nove. Ako uradimo dobro prelazni rok, mislim da ćemo već u februaru moći da vratimo još te neke preostale stare dugove... Uz to, dajemo redovne plate, podignut je budžet, podigli smo neke plate, doveli smo neke igrače, da bismo sve to izmirivali i da bi svi igrači i ceo klub bili zadovoljni, moramo da isplaćujemo plate na vreme", rekao je Vazura.

Jedan od planova je i planska prodaja i kupovina u zimskom prelaznom roku, o čemu čitajte OVDE

Povezano

Sve vesti