"Migrant pod autobusom odrasli Iračanin, ne dete"

Autor:

Posle vesti da se dečak migrant koji vozio se držeći se za osovinu autobusa koji je išao iz Beograda za Zagreb, oglasila se zagrebačka policija koja demantuje da je reč o detetu. Kažu da je reč o muškarcu starom 21 godinu.

2
A- A A+

Zagrebačka policijska uprava, koja je nadležna za slučaj migranta koji je pronađen ispod autobusa Čazmatransa na relaciji Beograd - Zagreb, oglasila se saopštenjem o tom slučaju, demantujući da je reč o dečaku.

U saopštenju se navodi da su u utorak, 26. decembra, oko 16.30 sati na autoputu nakon dojave vozača autobusa, policijski službenici zatekli nepoznatog stranog državljanina bez dokumenata.

Njemu je, kako se dodaje, pružena lekarska pomoć, te nisu utvrđene nikakve povrede, prenosi portal Index.hr.

Po dosadašnjim saznanjima, reč je o 21-godišjem državljaninu Iraka, a u toku su provere utvrđivanja svih okolnosti njegovog ulaska i boravka u Hrvatskoj, poručeno je iz zagrebačke policije.

Osim toga, policija je potvrdila i da se migrant još uvek nalazi u Hrvatskoj, navodi portal.

Prethodno su mediji preneli da se dečak-migrant, star oko 12 godina, provukao se ispod autobusa hrvatskog prevoznika "Čazmatrans" na liniji od Beograda do Zagreba i jedva preživeo.

Kako je preneo Index.hr, on pukom srećom nije pao među točkove i poginuo.

Iz "Čazmatransa" su potvrdili šta se dogodilo i dodali da im to nije prvi takav slučaj.

"Možemo potvrditi da se navedeni događaj dogodio. Dečak je u Beograd ušao ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje točkove i tako se držao neverovatnih pet sati", rekli su ranije u "Čazmatransu".

Povezano

Sve vesti