MONDO/Fonet

Od 2018. e-recepti u celoj Srbiji

Autor:

Elektronski recept je već zaživeo na celoj teritoriji grada Beograda, a u prvoj polovini 2018. godine će se koristiti u celoj Srbiji, najavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja Meho Mahmutović.

0
A- A A+

On je na sednici Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije rekao da je elektronski recept počeo da se primenjuje i u 42 zdravstvene ustanove širom Srbije.

"Do ovog momenta je pušteno malo manje od 3.800.000 recepata. Dato je oko 270.000 obnovljivih recepata za hronične pacijente i toliko ljudi ne mora svaki mesec da dolazi kod lekara samo zbog recepta", rekao je Mahmutović.

Obrazlažući informacije o radu Ministarstva zdravlja za period januar-septembar 2017. godine, koje je Odbor za zdravlje i porodicu prihvatio, on je rekao da se radi na ažuriranju liste čekanja.

"Liste čekanja će sigurno biti skraćene", rekao je Mahmutović i naveo da je Ministarstvo zdravlja formiralo radnu grupu koja se bavi centralnom listom čekanja.

Mahmutović je ocenio i da bi integrisani informacioni zdravstveni sistem trebalo da zaživi u punoj meri i da se radi na tome. Prema njegovim rečima, sve je manje primedbi na taj sistem.

Povezano

Sve vesti