• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Politika: Apelacioni sud poništio stečaj u Goši

Izvor Tanjug

Privredni apelacioni sud ukinuo je rešenje Privrednog suda u Požarevcu o otvaranju stečaja u fabrici šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, piše današnja "Politika".

 Stečaj u Goši poništen Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović



Apelacioni sud je odlučio po žalbi Radiše Savića, zakonskog zastupnika "Goše" u vreme otvaranja stečajnog postupka, koji je naveo da su rešenjem o stečaju povređene odredbe parničnog postupka.

"Odluku je sud doneo iz proceduralnih razloga. Žalbu su uložili i radnici, ali kako nisu priložili dokumenta da imaju status poverilaca u odnosu na stečajnog dužnika, sud ju je odbio, ali je usvojio žalbu tadašnjeg direktora", rekao je za "Politiku" Miloljub Milić, bivši radnik "Goše".

 Privredni sud u Požarevcu zakazao je novo ročište za 9. januar iduće godine kada će postupak razmatranja stečajnih razloga biti ponovljen. Taj sud je 27. decembra doneo rešenje o merama obezbeđenja radi sprečavanja promene imovinskog položaja stečajnog dužnika.

Stečaj u "Goši" uveden je 16. novembra, a pokrenula ga je beogradska firma AA Kapital konsalting zbog potraživanja 400.000 evra.

"Goša" je do aprila ove godine bila u vlasništvu slovačke firme ŽOS Trnava koja je svoja potraživanja prenela na ćerku firmu ŽOS Zvolen kad je tu fabriku prodala kiparskom Lisnartu. Firma AA Konsalting kapital kupila je ta potraživanja od ŽOS Zvolena.

"Goša" je pre stečaja zapošljavala oko 300 radnika, koji su štrajkovali nekoliko meseci zbog neisplaćenih zarada i njihova potraživanja su u proseku iznosila 600.000-700.000 dinara po radniku.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Do izbora će biti povuci, potegni, a onda svi dobijaju otkaz! Tako kaže bivši vlasnik iz Slovačke!?

Andrej

Sudstvo uzvraca udarac.

special image