mondo.rs

Naklon za viteza!

Autor:

Slavni bubnjar je dobio "Ser" ispred svog imena

2
A- A A+

Dvadeset godina nakon što je Pol Mekartni proglašen vitezom od strane kraljice Elizabete, ova čast je pripala još jednom članu slavnih Bitlsa - Ringu Staru!

Muzičar se našao novogodišnjoj počasnoj listi kraljice i biće proglašen vitezom zbog doprinosa muzici i humanitarnom radu.

"Fantastično je! Velika je čast i zadovoljstvo što sam dobio priznanje za moju muziku i humanitarni rad, dve stvari koje mnogo volim. Mir i ljubav. Ringo", napisao je bubnjar u zvaničnom saopštenju.

"The Most Excellent Order of the British Empire" je britanski red vitezova, koji nagrađuje one koji doprinose umetnosti i nauci, i rade sa humanitarnim organizacijama, a na čijem čelu je princ Filip.

Ringo: Bitlsi su me se plašili!

Pored Ringa, vitezom je proglašen i Beri Gib, pevač Bee Gees, koji je ovu čast posvetio svojoj pokojnoj braći, takođe članovima benda.

"Ovo je momenat u životu koji se čuva i nikada ne zaboravlja. Želim da istaknem koliko su moja braća zaslužna za ovu čast. Jednako je njihovo koliko i moje", rekao je Gib.

Među mnogim drugima koji su primili razne počasti, našao se i glumac Hju Lori koji je unapređen u CBE, odnosno, čin zapovednika (komandanta) u redu vitezova.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.