mondo.rs

Banderas: Voleo bih da igram u Kusturičinom filmu

Autor:

Španski glumac Antonio Banderas u intervjuu "Večernjim novostima" otkrio da bi voleo da glumi u nekom od filmova Emira Kusturice.

2
A- A A+

U intervjuu za "Večernje novosti" Banderas (57) je govorio i o svom poslednjem filmu, trileru "Crni leptir" Brajana Gudmena, neostvarenoj želji da zaigra "Hamleta" i Kusturici. 

"Oduševio me je mračan prihološki pristup… 'Crni leptir' je poseban jer radnja gledaoca vodi od početka do kraja neverovatnom brzinom", rekao je Banderas, poznat po holivudskim filmovima "Atentatori", "Intervju s vampirom", "Desperado", "Filadelfija" , "Maska Zoroa". 

Na pitanje da li kao glumac ima neostvaren san, Banderas je rekao da bi, iako je prve korake u karijeri napravio kao član španskog Nacionalnog teatra, želeo da igra Šekspirovog Hamleta.

Povodom nagrade Oskar američke Akademije za film i nauku, on je rekao da ta nagrada jeste najprestižnije što glumac u karijeri može da dobije, ali i da su "kvalitet i prestiž sasvim dve različite stvari".

Banderas je rekao i da ga filmovi Emira Kusturice mnogo podsećaju na španske, da "imaju iskru srčanosti i emotivnosti koja govori više od hiljadu specijalnih efekata".

"Uživao sam da gledam 'Vreme Cigana' i 'Arizona drim'… Voleo bih da glumim u nekom od njegovih filmova ako bi priča bila snažna kao u ovim projektima", dodao je glumac koji je karijeru počeo 1980-ih i koji se proslavio ulogama u ostvarenjima Pedra Almodovara. 

Povezano

Sve vesti