Šta Srbi žele:Nećemo posao, hoćemo na more ANKETA

Autor:

Srbi, prema najnovijem istraživanju, sanjaju veću platu, odlazak na more i dobitak na lotou. Koja je vaša najbitnija želja u 2018. godini?


Te tri želje građani Srbije su naglasili kao prioritetne u narednoj godini, piše "Politika", pozivajući se na istraživanje agencije "Faktor plus".

Četvrta je da kupe kola, peta da se zaljube, šesta da dobiju prinovu u porodici. Tek sedma je da pronađu posao i kupe stan.

Najmanje njih želi da uplovi u bračne vode.

U procentima, to izgleda ovako:

Veću platu želi 63 odsto građana Srbije, da ode na letovanje kao prioritet navodi njih 32 odsto, u lutriji spas vidi 24 odsto građana. Njih 21 odsto bi da kupi kola, 17 odsto bi da se zaljubi, 16 odsto želi prinovu u porodici.

Kao naročito zabrinjavajuć podatak navodi se to da svega 14 odsto građana Srbije želi da u 2018. godini nađe posao.

Možda bi i ovo trebalo da nas brine - ženidba i udaja su na dnu liste - za njih je zainteresovano svega sedam odsto anketiranih.

Na pitanje kako procenjujete da ćete živeti u 2018. godini, 53 odsto odgovara sa "isto", dok 17 odsto anketiranih očekuje boljitak. Da će biti "znatno bolje" nada se devet odsto ljudi, a isto toliko očekuje da će im biti "znatno gore". "Malo gore" očekuje 12 odsto anketiranih, a "malo bolji život" očekuje njih 17 odsto.

A šta su vaši "snovi" i nade?
Povezano

Sve vesti