Potrebno:

- kilogram brašna

- dve kašike masti

- pola litra mlake vode

- prašak za pecivo

- so.

Priprema:

Mlaku vodu sipajte u posudu u kojoj je brašno, pa onda dodajte so, rastopljenu mast i prašak za pecivo.

Zamesite testo i ostavite da odstoji.

Česnicu oblikujte kao pogaču, u nju dodajte novčić (možete i drvce, kukuruz, pasulj, u zavisnosti od toga šta stavljate) i ukrasite je po želji.

Rernu zagrejte na 250 stepeni Celzijusovih i pecite nekoliko minuta, a onda smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite dok pogača ne dobije zlatnu boju.

Kada je gotova, uvijte je u krpu da bi bila mekša.

Imajte na umu da se u nekim krajevima Srbije dodaje i suvo grožđe u česnicu, tako da i to po želji možete da dodate u testo ili da samo poređate po vrhu pre nego što česnicu ubacite u rernu.

Ko pravi česnicu i kako se ukrašava