"Taj lik neće pevati u Hrvatskoj"

Autor:

Frka zbog nastupa folkera u Puli za Srpsku novu godinu!

51
A- A A+
Bora Drljača Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Bora Drljača

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije plakata koji je najavljivao koncert srpskog folkera i to u "Domu hrvatskih branitelja" u Puli i to na dočeku pravoslavne Nove godine!

Ali, posle velikih protesta, taj nastup je OTKAZAN.

Nakon što su hrvatski mediji objavili da će srpski pevač nastupiti u Puli, o trošku grada, oglasio se gradonačelnik Pule Boris Miletić:

"Kratko i jasno - taj lik Drljača neće nastupiti za doček pravoslavne Nove godine", rekao je Miletić i dodao da se "grad Pula ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Isri trebalo održati u sklopu proslave dočeka Nove godine 13. januara 2018. godine".

U saopštenju piše i da "grad Pula, poznat u celoj Hrvatskoj, ali i širom Evrope i sveta, kao grad liberalnih vrednosti i uspešne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i verske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje izvođača Bore Drljače koji u svojim pesmama i izjavama iznosi stavove neprimerene evropskim vrednostima tolerancije i međusobnog poštovanja i uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu".

Hrvatski sajt Index piše da iako je organizator najavljene manifestacije nezavisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri, i pored toga što prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule, već Ministarstva odbrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić je kontaktirao predsednika Zajednice Srba u Istri, koji je odustao od nastupa Bore Drljače.

Povezano

Sve vesti