"U Srbiji pevaju Kurta i Murta, a mene zabranjuju"

Autor:

Poznati folker o otkazivanju nastupa u Puli za Srpsku novu godinu i pretnjama koje su dobili organizatori koncerta

12
A- A A+
bora drljača Foto: MONDO/Stefan Stojanović, Thinkstock

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije plakata koji je najavljivao koncert srpskog folkera i to u "Domu hrvatskih branitelja" u Puli i to na dočeku pravoslavne Nove godine!

Ali, posle velikih protesta, taj nastup je OTKAZAN.

"Taj lik neće pevati"

Nakon što su hrvatski mediji objavili da će srpski pevač nastupiti u Puli, o trošku grada, oglasio se gradonačelnik Pule Boris Miletić:

"Kratko i jasno - taj lik Drljača neće nastupiti za doček pravoslavne Nove godine", rekao je Miletić i dodao da se "grad Pula ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Isri trebalo održati u sklopu proslave dočeka Nove godine 13. januara 2018. godine".

Pevač narodne muzike Bora Drljača, prokomentarisao je činjenicu da je nastup otkazan

"Mene u Hrvatskoj vole, godinama nastupam tamo i u publici je uvek i Srba i Hrvata. Na šta ovo sad liči – da branimo Srbima u Puli da slave svoje veče? U Srbiji oko Nove godine pevaju i Kurta i Murta, a mene zabranjuju tamo. Nastupao je Toni Cetinski, Darko Rundek, svi zgrću pare po Srbiji, više hiljada evra i nikom ništa, a meni zabranjuju da radim", rekao je Bora Drljača "Srpskom telegrafu" i dodao da će mu biti krivo ukoliko organizatori "definitivno odustanu od nastupa".

"Organizatori su mi rekli da su dobili niz pretnji da će napraviti skandal ako ja nastupim, da će upropastiti veče, ali ja se ne plašim. Nastupao sam u Puli 2006. godine na dočeku Srpske nove godine i na hrvatskoj televiziji, u njihovom Dnevniku sam pohvaljen", dodao je pevač.

Povezano

Sve vesti