Tanjug

Stefanović: Hoćemo nalogodavce nasilja na stadionu

Autor:

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je zbog nedavne provale nasilja na stadionu, u kojem su učestvovali i hrvatski državljani, do sada uhapšeno 14 osoba i svima je određen pritvor, ali ističe da to nije kraj istrage.

15
A- A A+

"Želimo da otkrijemo i nalogodavce tog događaja", rekao je Stefanović za Blic, govoreći o navijačkim neredima na proteklom derbiju koji su uznemirili javnost.

Stefanović navodi da nije reč o sporadičnom incidentu, već unapred pripremljenom scenariju za koji su angažovani i strani državaljani.

"Ukoliko huligani i kriminalci misle da su jači od države, onda se gradno varaju", poručio je on.

Huliganski pir na derbiju - ružna slika Srbije

Kada je reč o "crnogorskim klanovima", Stefanović je kazao da je policija pripadnicima "kavačkog" i "škaljarskog" klana pokazala da nisu dobrodošli u Srbiji, te napomenuo da su organizovane brojne racije u kojima je veći broj njih hapšen...

Na pitanje o novim smenama načelnika policije širom zemlje, Stefanović je odgovorio da od kada je došao u MUP insistira na rezultatima, te da je rukovodiocima više puta rekao da ih na funkciji čuva isključivo dobar rad.

Kaže da je tokom prošle godine Sektor unutrašnje kontrole uhapsio ili podneo krivične prijave protiv 149 policijskih službenika.

Oni se, dodaje, sumnjiče prevashodno za zlouporebu službenog položaja ili primanje mita, a deo njih je procesuiran i zbog trgovine uticajem.

"Ne želimo da bilo ko kvari utisak o radu hiljada profesionalaca koji odgovorno obavljaju svoj posao", zaključio je Stefanović.

Povezano

Sve vesti