"Dubioza" o tri prsta u Šibeniku: Evo zašto!

Autor:

U hrvatskoj javnosti podigla se velika prašina zbog toga što je član popularne grupe Dubioza kolektiv na koncertu u Šibeniku podigao tri prsta. Evo i odgovora: "Od sad ću da podižem samo jedan prst i to onaj srednji".

34
A- A A+

Brano Jakubović, član regionalno počularnog benda Dubioza kolektiv, seo je za kompjuter kako bi objasnio svima zašto je na koncertu, tačnije posle nastupa u Šibeniku podigao tri prsta, oko čega se u hrvatskoj javnosti podigla velika prašina.

Mnogi su se zbog toga uzbudili u Hrvatskoj, a Jakubović, inače jedan od osnivača grupe, im je odgovorio da tu uopšte nije reč o isticanju bilo kakve ideologije ili stavova.

Evo njegovog celog odgovora koji je objavio na Facebook stranici:

"Ovih dana se na nekoliko portala pojavila slika na kojoj jedan od članova Dubioza kolektiva pokazuje tri prsta u Šibeniku. Pošto su to bili moji prsti, a vidim da se neki ljudi jako nerviraju, odlučio sam da napišem par rečenica o tome jer me do sada niko nije ništa pitao, a i što bi, kada tri prsta uvijek samo jedno znače.

Priznajem, jesam, podigao sam tri prsta, usred Šibenika. Zašto sam to uradio?

Odgovor, nažalost, neće biti nimalo seksi za dalju raspravu. 

Podigao sam tri sporna prsta da bih odgovorio na pitanje jednog od naših tehničara, koji je iza kamere u prolazu pitao: 'U koliko sati idemo u hotel?'.  

Ja nisam ljubitelj patriotizama, nacionalizama i isključivo me zanima 'normalizam', u kojem možeš biti gej ili strejt, musliman, jevrej, kršćanin ili budista, vegetarijanac ili mesojed, Srbin, Hrvat, Bošnjak ili nešto deseto.... I sve je OK dok nisi pakšu (šupak).

Još nešto me kopka. Šta bi bilo da smo u hotel trebali krenuti u 2, a ne u 3 sata? Da li to znači da bih sa dva prsta pokazao znak koji su hrvatski branitelji koristili u Domovinskom ratu ili bih izgledao kao Lenon koji se zalaže za mir u svijetu? 

Ne, to bi samo značilo da ću spavati jedan sat duže. 

A i ja sam budala, od sada ću tražiti da na spavanje idemo najkasnije u 1 iza ponoći, pa ću rahat moći pokazivati jedan prst, i to onaj srednji. Na to se izgleda niko ne ljuti, a i dobićemo dodatni sat spavanja.

Brano Jakubović".

Dubioza za MONDO: Da je sve idealno, ne bi nas bilo!

Povezano

Sve vesti