mondo.rs

Greške koje pravimo kad biramo "za ceo život"

Autor:

Za dobar i skladan brak je, naravno, potrebna iskrena ljubav, ali i još ponešto.

Znamo da se danas, nažalost, mnogi brakovi završavaju razvodom. Sa druge strane, ni dug brak ne znači da ste srećni - mnogi brakovi ili duge veze traju iako su partneri nesrećni zajedno.

Istina, ljudi se menjaju i ne postoji ništa što može da vam garantuje da će veza ili brak da potraju, niti da će biti srećni. Međutim, postoje neke greške koje biste mogli da izbegnete i na taj način smanjite šansu da brak ili veza prodadnu.

Birate partnera koji nema iste planove kao vi

Mnogi brakovi i veze se završavaju jer počinju baš tako - jedno od partnera nema nikakav plan da se skrasi, ali onaj drugi misli da će se to promeniti.

Ako dođete u iskušenje da pomislite da će se stavovi vašeg partnera o braku, deci, životnim planovima, promeniti, znajte da je to užasna ideja.

Birate partnera kojeg želite da "popravite"

Jedina osoba koju možete da promenite ili "popravite" ste vi sami. I ako mislite da na bilo koji način treba da popravljate partnera, zapravo treba da popravite samo svoje razmišljanje na tu temu.

Prijatelji ili porodica vam biraju partnera

Mnogi prihvataju partnera koji nije dobar za njih, samo zašto što odgovara prijateljima ili porodici. Imajte na umu da sa tom osobom vi, a ne vaša porodica i prijatelji treba da živite. Dakle, birajte partnera za sebe, ne za druge.

Ignorišete crvene zastavite

Kada smo zaljubljeni, svet posmatramo kroz ružičaste naočare, pa je zato ponekad teško videti crvene zastavice. Drugim rečima, ako ne uživate u vremenu koje provodite zajedno, ne poznajete važne osobe u životu onog drugog, imate različite životne ciljeve... vreme je da skinete naočare i budete objektivni.

Ignorišete važne stvari

Ako vas je partner ikada udario, izdao ili na bilo koji način (emotivno ili fizički) ozbiljno povredio, to nije osoba sa kojom treba da provedete život.

Radite nešto jer bi tako trebalo

Nemojte da stupate u brak samo zato što "tako trebalo" i "vreme vam je". U suprotnom, osudićete sebe na lošu vezu ili brak, te je zato uvek bolje da radite ono što želite, a ne ono što bi trebalo.

Ignorišete instinkt

Ne savetujemo da se oslonite samo i isključivo na instinkt, ali ne bi trebalo ni da ga ignorišete. Na kraju krajeva, instinkt je tu da vas štiti, dopustite mu to.

Mislite da je brak rešenje za probleme u vezi

Znate kako kažu - mali problemi se uspešno rešavaju velikim. Drugim rečima, brak ili zajednički život neće da poprave probleme koje imate u vezi. Umesto toga ćete se stalno svađati i bićete nesrećni.

Birate partnera po debljini novčanika

OK, novac kupuje mnoge stvari, ali ne i sreću. Imajte na umu da biranjem partnera prema debljini novčanika stavljate sebi "zlatne lisice" ili kupujete zlatni kavez, kako vam drago.

Birate partnera koji vas ne razume

Preciznije, ne razume zašto su vam neke stvari važne i ne prihvata vaše mane. Imajte na umu da čak i ako je reč o sitnici koja je vama veoma važna, a vaš partner to ne razume, to može da postane glavni "kamen spoticanja" u vašoj vezi.

Pristajete na bilo koga

Na početku smo rekli da je iskrena ljubav veoma važna za brak ili vezu. Dakle, ne birajte prvog partnera koji naiđe jer ste odlučili da se skrasite jer će to više da liči na prijateljsku vezu nego na ljubavnu.

Povezano

Sve vesti