BAFTA: "Oblik vode" sa 12 nominacija

Autor:

Ostvarenje Giljerma del Tora "Oblik vode" vodi po broju nominacija za nagrade Britanske akademije za film.

0
A- A A+

Fantastična drama koju kao reditelj i scenarista potpisuje Giljermo del Toro donela mu je Zlatni globus za režiju, a sada i 12 nominacija za nagrade BAFTA.

Slede drama "Najmračniji sat" Džoa Rajta i crna komedija "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" Martina Mekdone sa po devet nominacija, dok "Blejd raner 2049" Denija Vilneva i "Denkerk" Kristofera Nolana imaju po osam.

Neko od njih uzima Oskara! (VIDEO)

Seli Hokins ("Oblik vode") i Frensis Mekdormand ("Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju") su nominovane za nagradu BAFTA za najbolju glavnu žensku ulogu, a za isto priznanje za najbolju mušku ulogu pretenduju Danijel Dej-Luis i Geri Oldman.

"Oblik vode" je nominovan u kategorijama za najbolji film, za direktora fotografije, dizajn kostima i vizuelne efekte, dok je Del Toro nominovan za režiju i originalni scenario.

Izvor: YouTube screenshot

Kristofer Plamer je nominovan za najbolju sporednu ulogu za portret naftnog tajkuna Džona Pola Getija u filmu "Sav novac sveta" Ridlija Skota.

Plamer je preuzeo ulogu nakon što je Skot odlučio da iz filma izbaci sve scene sa Kevinom Spejsijem zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Za najbolji britanski film nominovani su filmovi "Staljinova smrt" (The Death of Stalin), "Lejdi Makbet" (Lady Macbeth), "Božja zemlja" (God's Own Country) i "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju".

"Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" trijumfovao je na dodeli Zlatnih globusa sa četiri nagrade.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti