Partizanovi klinci čekaju šansu

Autor:

U skladu sa najavom sportskog direktora Ivice Ilieva, na pripreme sa prvim timom Partizana idu devetorica talentovanih, koji su budućnost kluba.

5
A- A A+
Partizan, stadion Partizana, JNA, trava, fudbalski teren Foto: MONDO/Mladen Nikolić

Povratak korenima, odnosno vlastitoj bazi.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev najavio je krajem prošle godine da će klub ubuduće mnogo više pažnje posvetiti Omladinskoj školi kako se ne bi dogodilo da pojedine generacije budu "izgubljene".

"U Evropi se priča o nama, postajemo ponovo zanimljivi, živimo na evropskoj fudbalskoj mapi. Sada imamo bazu i nema stajanja, malo smo pomerili standarde. Želimo da se orijentišemo više ka Omladinskoj školi. Imali smo prazan hod u nekim generacijama, '95, '96 i '97 smo izgubili... Zato smo do sada morali više da se fokusiramo na strance i domaće igrače iz naše lige. Verujem da to više neće biti slučaj. Napravili smo dobru bazu, rezultate, zdravu situaciju i to vide i igrači koji su otišli u inostranstvo mnogo mladi a sada uviđaju da im je ovde odskočna daska i da samo iz Partizana mogu da naprave velike stvari. Primeri za to su Marko Janković i Danilo Pantić. Verujem da ćemo ove zime imati još jedan takav primer", rekao je Iliev.

U skladu sa ovim rečima, sa prvim timom Partizana će na pripreme i grupa tinejdžera, među kojima su neki već debitovali u seniorskoj konkurenciji.

Napadač Đorđe Jovanović, praktično, već ima status prvotimca, a uz njega tu su i štoperi Svetozar Marković i Strahinja Bošnjak.

Na šansu čekaju ofanzivni vezista Armin Đerlek, koga je engleski "Gardijan" svrstao u 60 najvećih talenata svetskog fudbala, napadač Strahinja Jovanović, vezisti Jovan Nišić, Veljko Birmančević i Filip Jović, kao i mladi desni bek Luka Cucin, koji se smatra naslednikom Miroslava Vulićevića na toj poziciji u defanzivnoj liniji crno-belih.

Većina je već prošla letošnje pripreme sa prvim timom crno-belih.

PARTIZANOV PRELAZNI ROK (za sada) - otišli su: bek Mohamed El Munir (slobodan igrač), vezista Petar Đuričković (grčki Ksanti), napadač Dušan Vlahović (njegov transfer u Fiorentinu je dogovoren još prošle godine, odlazi krajem januara kada postane punoletan), vezista Alen Stevanović (slobodan igrač), golman Filip Kljajić (grčki Platanias, pozajmica).

Partizanova deca: Ma, kakvo more, pripreme su vrh

Đukić: Mladi, za vas sam otvorena knjiga

Povezano

Sve vesti