Napokon: Pelene i u muškim toaletima

Autor:

Da li ste se nekada zapitali - zašto stolovi za presvlačenje beba postoje samo u ženskim toaletima, a ne i u muškim? Neko je rešio da to, napokon, promeni. Bravo!

0
A- A A+

U javnim muškim toaletima u Njujorku uskoro će, kao što je do sada bio slučaj samo u ženskim, biti postavljene police i stolovi na kojima će i tate moći da menjaju pelene bebama.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je odlučio da u roku od šest meseci ta oprema bude postavljena u svim javnim WC-ima, novim ili renoviranim, i u muškom i u ženskom delu.

"Novi propis će svim roditeljima obezbediti pristup opremi u javnim zgradama, bez obzira na pol", rekao je gradonačalenik, ocenvši to kao "veliki korak napred" za roditelje u Njujorku.

"Veoma često očevi, kao i svi roditelji koji ne dele poslove na muške i ženske, nemaju pristup resursima namenjenim porodicama. To treba da se promeni", rekao je De Blazio koji je priznao da je prepuštao supruzi Širlejn da menja pelene deci.

Da li biste podržali ideju da se i u muškim javnim toaletima, kao i u onim u restoranima, hotelima, tržnim centrima... u Srbiji, takođe isntaliraju stolovi za presvlačenje beba? Pišite nam o tome u komentarima...

Pročitajte i ovo:

"Aman, ženo, pusti me da budem OTAC!"

Kako od muškarca postane otac

Povezano

Sve vesti