• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska premijera u Beogradskoj filharmoniji

Izvor MONDO/Tanjug

Beogradska filharmonija premijerno će u svojoj sali izvesti delo "Iskopani Sokrat" Ijana Vilsona, u okviru ciklusa kamerne muzike - "Pandemonijum".

 Iskopani Sokrat Beogradska filharmonija Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Violinistkinja Dušica Mladenovic ce uz svoje kolege gudace i glumce - Ðorda Živadinovica Grgura i Mihajla Jovanovica, izvesti ovo muzicko-scensko delo koje je rediteljski uoblicio Vlatko Ilic.

MONDO TV sa Ðordem Živadinovicem Grgurom

Premijera pocinje u 19 casova u sali BGF.

Skoro jedan vek od nastanka Satijevog "Sokrata" na Platonove stihove, irski kompozitor Ijan Vilson je napravio novu verziju kompozicije, ali za solo violinu, kamerni orkestar i naratore.

"Delo sam nazvao 'Iskopani Sokrat' što se odnosi na moj osecaj da ovo ostvarenje predstavlja davanje novog života jednoj staroj kompoziciji. Veoma mi je drago što je moja dobra prijateljica i dugogodišnji saradnik Dušica Mladenovic pristala da radi sa mnom i da ce upravo ona premijerno izvesti ovo delo", rekao je Vilson, koji je za ovu priliku doputovao iz Irske, kako bi ispratio ceo proces rada i prisustvovao premijeri svog novog dela.

Mladenovic, ponosna što ce nastupiti kao solista pred svojim kolegama iz Filharmonije, istice da je "neizmerna sreca obuzima kada pomisli da se približava datum izvodenja, koji za nju vec duže vreme predstavlja sinonim za nesvakidašnju radost i jako ushicenje".

"Ovo delo mi je pružilo tako mnogo, a pre svega da naucim nešto više o Sokratu, Satiju, ali i samom instrumentu na kojem sviram", dodala je ona.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE