Beta

Prokop nema prilaz za auto-voz

Autor:

Preduzeće "Srbija voz" uređuje stanicu "Topčider" u Beogadu za međunarodne polaske, jer stanica "Prokop" nema prilaz za auto-voz, prenele su danas "Večernje novosti".

14
A- A A+

prokop stanica, voz, beograd centar, beograd, železnička stanica prokop, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Prema pisanju tog dnevnika, putnici koji idu za Bar od 1. jula ukrcavaće se na voz u "Topčideru" umesto u Glavnoj železničkoj stanici, jer auto-vozovi ne mogu da se napune na novoj stanici "Beograd centar".

List piše da je preduzeće "Srbije voz" ovih dana angažovalo radnike da uređuju stanicu "Topčider, koja nije u funkciji već decenijama. Njeni koloseci su prinudno rešenje, jer auto-vozovi koji su deo svake kompozicije koja putuje ka Jadranskom moru, ne mogu da se napune na "Prokopu".

"Iako je 'Prokop' projektovan pre više od 40 godina sve ovo vreme niko nije razmišljao da li je dovoljno funkcionalan, pa sada na ovom mestu ne mogu da se ukrcaju automobili, jer nije moguće obezbediti adekvatan prilaz za njih", pišu "Novosti".

Vršilac dužnosti direktora "Srbija voz" Jugoslav Jović rekao je da je "Topčider" u ovom trenutku najbolje rešenje za start vozova za Bar zbog utovara automobila.

On je kazao da će Topčider biti početna, odnosno krajnja stanica za dnevni i večernji međunarodni voz za Bar i u će se u toj stanici obavljati utovar i istovar praćenih automobila.

"PROKOP" GLAVNA STANICA za domaće vozove

Tagovi:

Povezano

Sve vesti