Stigao Messenger za decu do šest godina

Autor:

Aplikacija Messenger, namenjena deci do šest godina, kako bi se dopisivala uz kontrolu roditelja, dostupna je za preuzimanje.

10
A- A A+

Messenger Kids je aplikacija koja je prvobitno predstavljena za iPhone, a sad je u SAD dostupna i kroz Amazon i Android prodavnice. Nije zvanično dostupna u Srbiji, ali se može instalirati putem .APK fajla, što ne preporučujemo, jer nije potpuno bezbedno.

Aplikacija radi bez Facebook naloga, broja telefona ili drugih ličnih podataka deteta, a pri pokretanju potrebno je uneti nalog (i lozinku), na osnovu kojeg se vrši pretraga i dodavanje prijatelja. Roditeljski Facebook nalog je ostavljen posebno i služi kako bi roditelj imao nadzor nad Messenger aplikacijom - s kime dete razgovara, koliko je dugo u aplikaciji, ko su mu prijatelji i slično.

Roditelji, takođe putem svog naloga imaju priliku da dodaju i brišu prijatelje deteta, a dete mora da dobije dozvolu od roditelja da nekog novog doda za prijatelja. Aplikaciju nudi četovanje i video pozivanje sa jednom ili više osoba u grupi, filtere, zabavnu kameru, sve ono što nudi i Messenger za zabavu inače.

Posebni bezbednosni filteri za detekciju sprečavaju decu da dele i gledaju golotinju, seksualni sadržaj, nasilje, a GIPHY dodatak je prilagođen da bude samo za uzrast dece do 13 godina.

Ova aplikacija uskoro će biti dostupna i u Srbiji.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Messenger.

Povezano

Sve vesti