Ministar Popović tužio KRIK, traži milion za dušu

Autor:

Ministar bez portfelja, Nenad Popović, tužio je novinare Mreže za istraživanje kriminala i korupcije koji su radili na međunarodnom projektu "Rajski papiri" i objavili da poseduje ofšor kompanije i imovinu vrednu više od 100 miliona $.

4
A- A A+

U odštetnom zahtevu Popović traži da mu sud obezbedi milion dinara naknadu za nematerijalnu štetu.

Popović tuži KRIK zbog sledeće dve rečenice, za koje tvrdi da su neistinite:

"Popović je došao na ideju da svoje bogatstvo reorganizuje kroz složenu mrežu ofšor kompanija koju bi kontrolisali trust iz Hong Konga i dve firme sa Ostrva Man."

Popović: KRIK nastavlja sa lažnim tvrdnjama

"Advokatska kuća Appleby, koju je Popović želeo da angažuje, međutim, sprovela je istragu i otkrila različite kontroverze u vezi sa Popovićevim poslovima, posebno onim u Rusiji."

U KRIK-u tvrde da je sve što je objavljeno o Popoviću tačno i potiče iz autentične dokumentacije. Kažu da su sve iznete činjenice o imovini i poslovima ministra Popovića bazirane na autentičnim dokumentima koji su procurili u okviru velikog međunarodnog novinarskog projekta. Dodaju da će dokaze za tvrdnje iznete u tekstu, dostavi sudu.

Ministar Popović: Nemam firme u of-šor zonama

"U tužbi nedostaje ono o čemu je Popović govorio u javnosti – da će tužiti KRIK zbog tvrdnje da poseduje ofšor kompanije. Popović u tužbi, međutim, ne negira da ih poseduje", piše KRIK u reakciji na tužbu.

Povezano

Sve vesti