Devojka iz kola: Ma, kakav ljubavni zanos!

Medijima se obratila devojka koja je bila u automobilu koji se pre dva dana survao u Dunav.

21
A- A A+
Beograd, reka, Dunav Foto: MONDO/Predrag Vujić ilustracija

Redakcijama medija u Beogradu, uključujući MONDO, poslat je demanti vesti o saobraćajnom udesu pre dva dana u Beogradu kada se automobil marke "ford", u kojem su bili sredovečni muškarac i devojka, survao u Dunav kod Ade Huje.

MONDO je preneo pisanje medija, a u skladu sa zaštitom podataka nismo objavili ni inicijale ovo dvoje ljudi.

U demantiju piše:

"Nemili događaj koji mi se desio u utorak, 9. januara 2018, je već, sam po sebi, bio dovoljno stresan za mene i bez novinarskog izveštavanja tog dana koje bi se moglo nazvati svakim drugim imenom samo ne profesionalnim informisanjem šire javnosti i ne služi na čast poslenicima novinarske profesije. Proizvoljne konstrukcije koje nemaju veze sa činjenicama i implikacije koje nemaju veze sa samim događajem su u najvećoj meri bile zastupljene u vestima toga dana. Ali moje ime nije pominjano pa nisam smatrala za potrebno niti da imam zakonskog osnova da ih demantujem.

Međutim, u današnjim napisima koji su se pojavili na većini novinarskih sajtova (nije mi poznato da li i u štampanim izdanjima) me pominju po imenu (bez prezimena, ali dovoljno prepoznatljivo za moju širu i užu socijalnu okolinu) i to u kontekstu koji direktno povređuje moj ugled i čast, nanosi mi duševnu bol, kao i mojoj užoj i široj porodici i direktno utiče na naše međusobne odnose sa nesagledivim posledicama. Istovremeno mene niko nije ni pokušao da kontaktira i da čuje moju verziju događaja.

U, takozvanoj, ispovesti V. B. (u demantiju piše puno ime i prezime, ali MONDO ga neće objaviti) iznose se netačne tvrdnje i direktno se konstruiše naša međusobna relacija koja, uzgred budi rečeno, nema veze sa samim događajem i nije istinita, ali služi da se, bolesnom uređivačkom politikom 'podigne' rejting glasila koje ju je objavilo iznošenjem 'pikanterija' koje implikacijom kreiraju moj profil onakvim kakvim ga žele svi oni koji žive tuđe živote, a ne kakav on zaista jeste.

Tog dana u 10 časova na Novom groblju je organizovan ispraćaj posmrtnih ostataka mog jako dobrog prijatelja koji je par dana pre toga tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći. V. B. se sam ponudio da me odveze iz Zemuna da bih stigla na vreme. Ispraćaj se završio u 11.15 i ne treba da detaljno obrazlažem u kakvom sam emotivnom i fizičkom stanju bila. Ideja V. je bila da odemo na kafu negde na obalu 'jer ga reka smiruje', a ne moja. Meni je bilo svejedno jer sam duhovno bila potpuno odsutna. Ističem da je V. jedan od retkih muškaraca za koje znam da nisu okusili alkohol poslednjih 20 godina i obzirom da je duplo stariji od mene i dobar drug člana moje uže porodice osećala sam se sigurnom. Bez najave se spustio kolima preko rampe do same vode i zaustavio vozilo.

Nismo stigli ni da shvatimo, a vozilo je krenulo samo od sebe (iz, za sada nepoznatih razloga). Ja kao nevozač nisam znala čime bih ja to mogla da sprečim.

U sekundi vozilo je završilo u uzburkanom Dunavu a matica je počela da nas nosi ka sredini reke. Moj prozor je već bio otvoren. Zahvaljujući prisebnosti uspeli smo da se izvučemo iz vozila koje je potonulo kao Titanik i da se dočepamo jednog čamca koji je sajlom bio privezan za nasip. V. je uspeo da izađe i pokušao da me preko čamca izvuče na sigurno dok sam se ja, zadnjim snagama, držala da me matica ne odnese ali nije mogao. Sa obližnjeg ukotvljenog broda je dotrčao mladić koji je sve to video i uz njegovu pomoć izašla sam na suvo. On me je odmah izuo i bodrio da u čarapama trčim do njegovog broda gde su me utoplili i zamenili mi natopljenu odeću njegovom suvom i zvali hitnu pomoć jer sam ja provela oko 15 minuta u ledenoj vodi. Ja sam odvezena u Urgentni centar gde su se stvorili moji roditelji i odveli me u sigurnost našeg doma.

To su činjenice koje se mogu potvrditi i u video snimku koji je verovatno snimila sigurnosna kamera broda 'Bonavia' gde se sve jasno vidi, a koji je objavljen na sajtu Blic online i svaki profesionalni novinar je mogao da ga vidi.

Sve implikacije o 'ljubavnom zanosu, isticanjem činjenice da mi nismo u krvnom srodstvu i 'šta radi 26-godišnja devojka sa 50-godišnjim muškarcem u kolima na obali Dunava' ne samo da su  zlonamerne i neistinite, nego su direktno usmerene na urušavanje mog kredibiliteta i kredibiliteta moje porodice, a pritom nemaju veze sa izveštavanjem o samom događaju.

Neprofesionalizam i neetičnost današnjeg novinarstva su opšte poznate stvari, ali sam, u ovom slučaju, ja direktna žrtva i to neću da dozvolim ni po koju cenu".

Povezano

Sve vesti