Novak naveo favorite za titulu u Melburnu

Autor:

Šestostruki šampion nije imao problem da navede igrače za koje misli da imaju najveće šanse da osvoje Australijan open.

Novak naveo favorite za titulu u Melburnu Foto: Michael Dodge/Getty Images/Guliver

Novaku Đokoviću prijalo je što su ga novinari, uprkos pauzi zbog opasne povrede lakta (zbog koje je promenio tehniku servisa), uvrstili u krug favorita za osvajanje Australijan opena, ali je skromno naglasio da su Rodžer Federer i Rafael Nadal u ovom trenutku ispred ostalih.

Računajući i njega.

Čovek koji je pobednički pehar podizao šest puta u Melburnu dodao je i Nika Kirjosa među tri favorita za tron koji će od narednog ponedeljka braniti Federer.

"Zaista cenim to i zahvalan sam, ali i počastvovan, što me ljudi i dalje smatraju za jednog od favorita", rekao je Đoković novinarima u Melburnu.

"Ali, ovog puta moraću tu ulogu da prepustim drugima. Pored Rodžera, koji je imao fantastičnu godinu i Nadala... ne vidim kako ja mogu da budem favorit", dodao je i ponudio obrazloženje.

"Nisam igrao šest meseci. Imao sam velike rezultate ovde, ali ću ih ovog puta shvatiti na nešto skromniji način i sačekati da vidim kako će se odvijati moji mečevi".

nadal djokovic đoković Foto: Michael Dodge/Getty Images/GuliverTemperamentni australijski teniser, Kirjos, odavno je nagovestio da ima potencijal za gren slem titule, ali je na tom putu često imao i nepobedivog rivala - samog sebe.

Đoković smatra da je 22-godišnji server prikazao izvanrednu formu u Brizbejnu, gde je osvojio titulu, koja ga svrstava u najuži krug favorita za jedan od četiri "mejdžora".

"Ta dvojica momaka (Federer i Nadal, prim. aut), ako uzmemo u obzir kakvu su sezonu imali i da su igrali finale ovde pre godinu dana, moraju da budu i oni od kojih će početi priča o favoritima. Ali, i dalje mislim da je otvoreno...", rekao je Đoković.

"Nik je u sjajnoj formi. On je ljubimac domaće publike. Australijanci su uvek uživali veliku podršku ovde", podsetio je šampion iz 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016. godine.

"Sve je moguće. Ovo je gren slem", ocenio je na kraju.

Sve vesti