U tosteru švercovao satove s rubinima

Autor:

Carnici na beogradskom aerodromu Nikola Tesla pronašli su u prtljagu jednog Beograđanina satove vredne čak 300.000 dolara.

2
A- A A+

Carinici na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu zaplenili su osam skupocenih satova optočenih rubinima, čija je vrednost procenjena na oko 300.000 američkih dolara, saopšteno je danas.

Kako se navodi, prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, koji je namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za kontrolu, zaustavljen 23-godišnji Beograđanin koji je letom iz Amerike, preko Ciriha i Beča, stigao u Beograd.

Analizom slike na rentgenskoj kontroli uočeno je da u većem koferu, pored garderobe i kutije sa gril tosterom, ima i ručnih satova.

Mladić je prvobitno odbijao da sarađuje sa carinicima, a kofer je otvorio tek nakon asistencije policije.Detaljnim pregledom prtljaga, satovi uočeni na rentgenu nisu pronađeni, te je zbog toga samo kutija sa gril tosterom ponovo vraćena na skener.

Zahvaljujući slici sa skenera jasno se videlo da su satovi zapravo sakriveni u unutrašnjosti stranica tostera.

"Carinici se na ovom graničnom prelazu često susreću sa pokušajima krijumčarenja luksuznih satova i nakita koje putnici pokušavaju da sakriju u ručni prtljag. U prilog tome govore i podaci da smo za poslednje tri godine otkrili i zaplenili 20 skupocenih satova čija ukupna vrednost dostiže sumu od gotovo pola miliona dolara", rekla je šefica carinske ispostave na aerodromu Branka Popović.

Ona je dodala da je mladić uhvaćen u krijumčarenju naivno pomislio da skener neće detektovati satove uvijene u foliju, što je potpuna zabluda, jer zraci tog uređaja prodiru i kroz trideset centimetara debeo čelik.

"NIJE ZNAO": Ušetao u Srbiju sa satom od 37.000 €

Povezano

Sve vesti